Add Link
Image default
Mode en Kleding

Verschillende type rugzakken

Verschillende type rugzakken

Rugzakken zijn er in allerlei soorten, maten en ook kleuren. Afhankelijk van waar jij je rugzak voor wilt gebruiken, is het zaak hiervoor een bijpassende tas uit te zoeken. Zo kun je kiezen voor een luxe aktetas van plevier, maar voor school is een stevige comfortabele rugzak aan te raden. Kortom, tal van mogelijkheden. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we de meest voorkomende type rugzakken voor je op een rijtje gezet, met daarbij ook de bijbehorende toepassing waarvoor deze doorgaans het meeste wordt gebruikt.

Schooltas

De meest voorkomende rugzak die we kennen naast de cowboysbag rugzak, dat is toch wel de traditionele schooltas. Deze tassen kenmerken zich vaak door het robuuste en stevige design. Logisch, want je sjouwt er immers de nodige meters mee gevuld met vaak een flinke stapel boeken. De keuze voor een goede schooltas is daarom ook van essentieel belang. Kinderen die net naar de middelbare school gaan, zitten immers vaak nog volop in de groei. Wanneer je dan kiest voor een ‘budget’ rugzak, dan zal je kind hier op lange termijn serieus last van kunnen krijgen. Bespaar hier dus absoluut niet op.

Rugtas

In tegenstelling tot de schooltas, is de ‘normale’ rugtas doorgaans een stuk eenvoudiger in aanschaf. Dit is vaak een tas die wordt gebruikt voor een dagje uit of voor een bezoekje aan de sportschool. Deze tassen zijn vaak ook een stuk kleiner qua inhoud en dus gemakkelijk met je mee te nemen gedurende een dagje weg. Dag je een dagje naar het pretpark of naar de dierentuin, dan is het ook aan te raden eens te kijken naar de mogelijkheden tot een anti-diefstal rugzak. Vooral wanneer je tussen de menigte loopt, kan er soms heel snel onopgemerkt iets uit je tas worden ontvreemd.

Backpack

In tegenstelling tot veel andere rugzakken, is de backpack een speciale rugzak. Deze zal je daarom dus ook doorgaans niet snel op een doordeweekse dag naar de supermarkt dragen. Deze tassen zijn een stuk groter en speciaal ontworpen om met je mee te nemen tijdens een tocht door de bergen, bossen of gewoon over straat. Niet voor niets liggen de prijzen van deze tassen vaak ook een stuk hoger dan van een normale rugzak, aangezien het comfort waaraan de backpack moet voldoen vele malen hoger is, dan wanneer je kiest voor een eenvoudige rugzak voor een dagje weg. Van al deze eerder genoemde rugzakken, is de backpack dus het minst multifunctioneel als het gaat om het gebruik in het dagelijks leven.