Add Link
Image default
Eten en drinken

kipfilet met verse rozemarijn voorbereiden

Krijg je vanavond of in de week groot bezoek over de vloer en je weet nog altijd niet wat je kan klaarmaken als avondmaal? Wat dacht je van een overheerlijke kipfilet met verse rozemarijn? In deze blog zul je meer lezen over de ingrediënten en natuurlijk ook de bereiding van dit overheerlijk gerecht. Laat het je alvast smaken want na het lezen van de blog zul je het niet kunnen weerstaan om dit niet klaar te maken!

De benodigdheden

De ingrediënten die ik zal opsommen is voor een kipfilet met verse rozemarijn voor 4 personen. Als je meer mensen hun buikje moet vullen pas je natuurlijk de hoeveelheden aan.

  • Om te beginnen aan dit gerecht heb je natuurlijk 4 kipfilets nodig, dit kunnen kipfilets van ongeveer 100 gram zijn.
  • Vervolgens heb je twee knoflookteentjes nodig
  • Het sap van 1 citroen
  • Eén laurierblad
  • Twee eetlepels verse rozemarijn, het liefst fijngehakt
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen
  • Twee eetlepels olijfolie
  • Eén citroen om te garneren

Bereiding

Heb je alle ingrediënten samen kunnen brengen? Dan kunnen we nu beginnen aan de bereiding.

Als eerst doe je de kipfilets in een kom en bedek je ze met plakjes knoflook, citroensap, laurierblad, verse rozemarijn, zout en peper en de helft van de olie van in je ingrediëntenlijst.

Vervolgens snijd je de citroen in dunne plakjes, daarna verhit je de rest van de olie in een grote wok pan of een andere grote pan. Dan bak je de kipfilets met de citroenplakjes ongeveer tien minuten in de pan tot de filets gaar zijn. Tijdens het bakken moet je de filets af en toe eens omkeren.

Als laatst verdeel je de kipfilets wanneer ze gaar zijn met de citroenplakjes over op de borden en je bedruipt ze een beetje met wat bakvocht. En als kers op de taart garneer je de kipfilets met verse rozemarijn.

Serveren

Je kan de kipfilets met een lekkere aardappel-gratin en gestoomde groentjes serveren. Het is ook mogelijk en overheerlijk de kipfilets op een bedje van saffraanrijst te serveren, je kan er van maken wat je het lekkerst lijkt.

https://bramfreshfood.nl/product/verse-rozemarijn/