Add Link
Image default
Eten en drinken

Accessoires voor je BBQ: van WLAN-thermometers tot grillplanken

De markt biedt een enorme keuze aan accessoires voor je BBQ. Het gaat hierbij om bestek zoals tangen en vorken, maar ook thermometers en grillplanken. Als je vaak barbecues hebt, kun je een set met verschillende gebruiksvoorwerpen kopen.

Dergelijke sets zijn ook verkrijgbaar in praktische transportdozen waarin alles in orde is. Marineringsspuiten zijn iets voor ambitieuze chef-koks. Ze brengen vloeistoffen zoals appel- of ananassap, bier of bouillon diep in het vlees.

De naald wordt met regelmatige tussenpozen van 2 tot 5 cm rondom in het braadstuk gestoken. Druk vervolgens langzaam de marinade erin en trek de naald er tegelijkertijd uit. Grillplanken zijn de nieuwste trend.

Ze zijn ongeveer een uur voor gebruik in het water. Leg het vlees er dan op en plaats het hele ding boven het vuur. Op deze manier worden de aroma’s van de ceder, els of hickory hout overgebracht naar de steaks.

Het breiden van biefstuk op de BBQ

Over het algemeen wordt de biefstuk op een hoog vuur gegrild om de gewenste geroosterde aroma’s te verkrijgen. Dit proces wordt Maillard productie genoemd. Afhankelijk van de dikte van de steak wordt de gewenste kerntemperatuur, zoals medium of well done, niet bereikt.

De biefstuk moet dan ook op indirect vuur worden gebakken om de gewenste temperatuur te bereiken.

Als alternatief kun je ook de biefstuk “omdraaien”. Dit betekent dat je de biefstuk op de hoge temperatuur laat staan, maar deze met korte tussenpozen weer omdraait. De derde manier om de biefstuk te bakken is om de oven in de keuken voor te verwarmen tot 80 graden Celsius en om de gegrilde biefstuk op een bakplaat in de oven te laten sudderen.

Praktische extra uitrusting

Liefhebbers van biefstuk en gebraden vlees willen niet langer zonder een thermometer, omdat het de enige manier is om te weten wanneer het vlees het juiste kookniveau heeft bereikt. Je kunt niet genoeg nuttige extra uitrusting in je kast hebben!

Een analoge of digitale thermometer wordt gebruikt om de temperatuur te regelen. Draadloze thermometers werken draadloos op radiofrequentie, met WLAN of Bluetooth en sturen alle gegevens naar een mobiele ontvanger. Zo kun je in alle rust voor je gasten zorgen.

De wereld van de barbecue accessoires

De praktische gadgets zijn ontworpen voor barbecuekoks die graag pronken met hun gasten of die gewoon graag met gadgets spelen. Dingen waarvan niemand wist dat ze bestonden, en veel mensen vragen zich af waarom ze nodig zijn.

Maar als je eenmaal het doel van vleesmarkers, rookdozen en baconpersen hebt herkend, wil je deze kleine helpers niet meer missen. Ook hier is het het beste om ze uit te proberen en je te laten overtuigen door hun geweldige functies!

https://www.debbqwinkel.nl