Add Link
Image default
Dienstverlening

Maak gebruik van TENS als pijnbestrijding tijdens de bevalling

Elke bevalling gaat gepaard met weeën. Hoe heftig de weeën worden is bij iedereen anders en is niet van te voren te voorspellen. Het verlichten van de pijn van de weeën kan op meerdere manieren. De meest bekende, medicamenteuze manieren zijn onder andere de ruggenprik, het pijnpompje en lachgas. Van deze methoden van pijnbestrijding kan alleen gebruik gemaakt worden bij een bevalling in het ziekenhuis, er moet bij deze vormen van pijnbestrijding namelijk altijd een arts aanwezig zijn die de moeder en baby in de gaten houdt op eventuele bijwerkingen door de pijnstilling.

Een andere en niet medicamenteuze manier waarop je de pijn van de weeën sterk kan verminderen is met TENS. Deze pijn bestrijdende methode kan ook thuis gebruikt worden. Verschillende TENS apparaten zijn te koop maar je kan ook TENS huren voor de bevalling bij MaMMaTENS. Het TENS apparaat is per dag te huur, maar ook voor een periode van 6 weken. Dan heb je zeker weten het TENS apparaat in huis wanneer de bevalling zich aandient.

De pijn van weeën wordt onderschept door TENS

De TENS apparaten werken met elektroden. Deze elektroden zijn plakkertjes/pleisters met een draadje eraan welke is verbonden met het TENS apparaat. De elektroden plak je op je onderrug. Door de elektroden worden, door de huid heen, kleine stroomstootjes gegeven vanuit het TENS apparaat. Deze stroomstootjes worden als een kleine tinteling ervaren en doen absoluut geen pijn.

Doordat de zenuwbanen door de stroomstootjes een elektrische prikkeling krijgen, kunnen aan de hersenen de pijnsignalen minder goed doorgegeven worden. Ook stimuleren de stroomstootjes de aanmaak van endorfine, de natuurlijke pijnstiller. Bij pijnbestrijding met TENS is er geen sprake van bijwerkingen, wat dus bij andere manieren van pijnbestrijding in het ziekenhuis wel het geval kan zijn. Het gebruik van TENS is totaal ongevaarlijk voor jou en de baby.  

Klein en handzaam apparaat

Wanneer je TENS gebruikt hoef je niet op bed te blijven liggen en je zit ook niet vast via bedrading aan grote apparaten. Het TENS apparaat is klein en handzaam, waardoor je tijdens een behandeling gewoon kunt rondlopen of van houding of positie kunt veranderen. Ook is het TENS apparaat makkelijk mee te nemen, bijvoorbeeld in de vluchttas wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen.

Veel zorgverzekeringen geven bij een aanvullende verzekering op het TENS apparaat een vergoeding. Op de website van MaMMaTENS kan je in een duidelijk overzicht bekijken hoe de vergoeding op TENS bij jouw zorgverzekering eruit ziet.

https://www.mammatens.nl/

Gerelateerde artikelen

Hypotheken in Bergen op Zoom vergelijken: waar let je op?

Krijg inzicht in je innerlijke kracht met de coaching en workshops van Je Bent Meer

Professionele website laten maken Rotterdam