Add Link
Image default
Bedrijven

Soorten airconditioning: de voor- en nadelen

Een airconditioning kopen doen we om het leven zo aangenaam mogelijk te maken. Het maakt het werken op kantoor of het vertoeven in huis een stuk comfortabeler tijdens warme dagen door voor koelere lucht te zorgen. Airconditioners kunnen worden geïnstalleerd in ramen, vloeren of aan muren en plafonds. Er zijn veel verschillende soorten airconditioners verkrijgbaar die allemaal hun voor en nadelen hebben. 

 

Raam Airconditioner

De raamairco is vrij simpel te installeren, u hoeft hem alleen op de vensterbank in het schuifraam te plaatsen met behulp van ondersteuningsbeugels. Het is een type airco dat betaalbaar is en in korte tijd te installeren, dus een snelle oplossing voor uw probleem.

Nadeel is wel dat er een flink apparaat uit uw woning naar buiten steekt die een raam in beslag neemt die u niet meer kunt gebruiken. En heeft uw huis geen schuiframen dan bent u weer extra kosten kwijt aan diverse aanpassingen. Daarom heeft dit soort model airco in Nederland nooit veel populariteit genoten dan alleen in stacaravans en vakantiehuisjes.

 

De draagbare(verrijdbare) airconditioner

Voordeel van dit type is dat ze zeer betaalbaar zijn en net voldoende capaciteit hebben om een kleine ruimte af te koelen. Ze zijn makkelijk op te bergen en brengen geen installatiekosten met zich mee. Nadeel is dat ze veel herrie maken, altijd in de weg staan en vrij veel energie gebruiken ten opzichte van de koelcapaciteit.

 

De split-unit airconditioner

Dit is een van de meest populaire modellen die je regelmatig terug kunt vinden in woningen, grote appartementen en hotels. Dit type bestaat uit twee units, namelijk het condensatie- en verdampingsgedeelte. Buiten aan de woning wordt de condensatie-unit geplaatst, deze zuigt koele lucht aan.

De verdampingsunit wordt binnen geplaatst die de warme lucht aanzuigt langs het koelelement gefilterd terug de kamer in blaast. Voordeel van dit systeem, flinke capaciteit, stil en de ingebouwde fan stuurt de luchtstroming heen en weer, maar ook op-en-neer. Deze wordt dus beter over de ruimte verdeeld.

Als u er een aanschaft, neem er altijd een met invertertechnologie. Deze zijn vele malen zuiniger dan zonder deze technologie. De meest moderne airconditioners hebben invertertechnologie en bieden daardoor koelvermogen op het moment en niveau dat u nodig heeft. Dit betekent dat het koelvermogen van de warmtepomp niet alleen nul of 100% is, maar ook waarden daar tussenin heeft.

Waardoor deze zuiniger in gebruik is. Nadelen zijn wel dat ze duurder zijn dan de hierboven genoemde systemen en u ook een professioneel installatiebedrijf nodig heeft om het te installeren. U kunt ons van Kouveld klimaatbeheersing altijd raadplegen om verzekerd te zijn dat u de beste optie krijgt.

 

Centrale airconditioningsystemen

Dit is een veel gebruikt systeem voor kantoren of mensen die in hele grote huizen wonen. Hiermee zijn meerdere ruimten tegelijk te koelen. Een centrale airconditioning is dan ook de meest effectieve optie.

Hoe het functioneert: Buiten het pand wordt de centrale unit geplaatst, die de lucht koelt met behulp van de compressor. Daarna zorgt een blazende ventilator dat de koele lucht via kanalen wordt aangevoerd, terwijl de warme lucht via het afzuigsysteem de kantoorruimten wordt uitgezogen.

Hoe koel u het zou willen hebben is te regelen met een wandthermostaat. Dit systeem heeft vele voordelen, zoals: Meerdere kamers worden tegelijk gekoeld. Stof en pollen worden door filters uit de lucht verwijderd. Luchtvochtigheid wordt in het hele pand verlaagd, dus men creëert een betere leefomgeving. De comfortabele temperatuurregeling zorgt ervoor dat de temperatuur overal gelijk is.

Nadelen zijn: Duurder in aanschaf, gebruiken meer energie. Het installeren ervan vereist expertise van Kouveld klimaatbeheersing technici. Hogere onderhoudskosten om kans op slechtere luchtkwaliteit van vuile of lekkende leidingen tegen te gaan, zodat stof en schimmel deeltjes niet door de luchttoevoer in het pand kunnen komen. Wilt u een Airconditioning kopen vraag bij ons vrijblijvend online een offerte aan, of neem telefonisch contact met ons op ons team staat klaar om al uw vragen graag te beantwoorden.

https://www.kouveld-airconditioning.nl/