Add Link
Image default
Bedrijven

Tips voor veilig zakendoen!

Het is elke ondernemer wel een keer overkomen. Een klant die niet betaald. Dat hoeft niet meteen het einde van de wereld te zijn. Het is wel vervelend als het veel gebeurd of als het om grote bedragen gaat. Eigenlijk is het natuurlijk altijd vervelend, want het voelt niet goed. Het voelt niet goed als je een dienst of product naar eer en geweten levert en de ander er niet volgens afspraak voor betaald.

Wil je zoveel mogelijk ellende voorkomen? Volg dan hier de tips over veilig zakendoen.

Kredietwaardigheid checken

Stel je krijgt een superdeal aangeboden van een bedrijf. Bijna te mooi om waar te zijn. Dan is het slim om de kredietwaardigheid te checken van dit bedrijf. Door de kredietwaardigheid te checken, weet je in ieder geval of het bedrijf hoogstwaarschijnlijk, voldoende bemiddeld is om deze deal te kunnen doen.

Stel de Algemene Voorwaarden op

Je hebt Algemene Voorwaarden nodig om goed zaken te kunnen doen. Het kan heel erg lang goed gaan, totdat je bijvoorbeeld ziek wordt en af gaat wijken van de levertijden. Wat is er dan vastgelegd? Als dit voor de aankopende partij een belangrijk issue is, dan kan dit jou wel eens flink geld gaan kosten. Het is ook van belang om de Algemene Voorwaarden duidelijk op de website te vermelden en het is slim om de Algemene Voorwaarden in de offerte en de factuur op te nemen.

Dit is niet uit gebrek aan vertrouwen, wat misschien zo voelt. Het is vooral om duidelijkheid te geven. Het is verrassend hoeveel mensen dingen zomaar aannemen bij het zakendoen. Voorkom dus misverstanden en zet alles goed op papier.

Stel de privacy voorwaarden op

Tegenwoordig zijn er meer eisen met betrekking tot de persoonsgegevens door de AVG-wet. Zorg ervoor dat voldoende duidelijk is hoe jij de privacy van de persoonsgegevens in acht neemt en dat je aan de wet voldoet. Doe je dit niet? Dan kan je hier ook voor vervelende financiële verrassingen komen te staan.

https://bundelpay.nl/kredietwaardigheid-checken/