Add Link
Image default
Bedrijven

Jouw droomhuis ontwerpen

Jij gaat jouw droomhuis ontwerpen, maar waar moet je beginnen? Er komt natuurlijk ontzettend veel kijken bij een huis ontwerpen, dus het is allereerst verstandig om met een architect je ideeën te bespreken. Maar wat doet een architect nou eigenlijk?

Hoe gaat het in zijn werk?

Je gaat je huis ontwerpen en hebt een eerste afspraak met je architect, het proces van een architect zal als volgt gaan:

 

Het schetsontwerp Op de eerste afspraak zullen jullie samen aan tafel gaan zitten en worden jouw wensen en mogelijkheden te bespreken. Op basis van deze informatie zal de architect al een eerste schets maken.

Het voorlopige ontwerp Dit is de eerste uitgewerkte schets, vaak al in 3D ontwerp. Nu kan jij aangeven waar je tevreden mee bent en waarmee niet.

Definitief ontwerp Nadat jij hebt aangegeven waar je tevreden mee bent en wat niet; zal de architect het definitieve ontwerp maken. Deze dien je dan in bij de gemeente, zodat zij het vast kunnen leggen in het bestemmingsplan en voor kunnen leggen aan de welstandscommissie. Zij bepalen dan of het uiterlijk van het gebouw in het plan van de gemeente past.

Het technisch uitgewerkte ontwerp In het technisch uitgewerkte ontwerp van de definitieve versie staan verschillende besluiten over: rioleringsverloop, het balkenplan, een detail tekening, de materiaalontmoetingen en de funderingstekening. Op basis hiervan berekent de architect de energiezuinigheid.

De vergunningsaanvraag Je hebt een omgevingsvergunning nodig om te mogen beginnen met bouwen.

Het bestek Dit vormt de basis voor het contract met de aannemens en is administratief en juridisch. Je kunt de afwerkstaten aan je technische ontwerp toevoegen, als alternatief hiervan.

De werktekeningen In de werktekeningen worden installatievoorzieningen en gegevens van de constructeur opgenomen. De architect, aannemer en overige adviseurs komen samen om een werkovereenstemming te sluiten.

De uitvoering De architect geeft bouwbegeleiding in het bouwproces bij de uitvoering van jouw project.

https://www.ihcarchitects.com/huis-ontwerpen/

Gerelateerde artikelen

Besparen op je energierekening

Kant en klare kerstbomen bij Xmasdeco.nl

Beter ondernemen doe je zo