Add Link
Image default
Bedrijven

Werken in de IT of in de ICT?

Er zijn een heleboel banen in zowel de IT en in de ICT. Weet jij even niet zo goed wat jou het leukste lijkt? Of weet jij eigenlijk niet zo goed wat het verschil is? Logisch, want niet iedereen is het met helemaal met elkaar eens over wat nu onder IT valt en wat onder ICT valt. Hier een uitleg over het zit.

ICT vacatures

Er zijn veel ict vacatures. Maar, waar staat ict eigenlijk voor? ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie. Bij ict vacatures heb je in tegenstelling tot it vacatures ook nog de ‘c van communicatie’. Dat is nogal een verschil. Bij ict integreer je informatietechnologie met communicatietechnologie.

Sommige mensen in de ict-branche zeggen daarbij wel eens grappend dat ict staat voor informeren, communiceren en tijdig. Dit zijn namelijk zaken die in de branche van groot belang zijn, terwijl het daar ook vaak misgaat.

Qua vacatures zie je dat met vaak ict gebruikt als het om een vacature gaat in het onderwijs. Toch is het niet zo dat ict vacatures zijn voorbehouden aan het onderwijs. Juist ook in de industrie moet data worden gecommuniceerd.

IT vacatures

Vaak heeft men het over it vacatures als het gaat om een baan in de industrie. Met it bedoelt men vaak de industrie informatie beheert met computers, software, netwerken en allerlei andere apparatuur. Het verschil is dat met ict daarbij ook gebruik maakt van media, audio, video, etc. Data ontsluiten is één ding. Data vertalen naar kennis en dit communiceren is weer een ander ding. Dan heb je het echt over ict.

Wat past bij jou

Het hangt er dus gewoon vanaf, wat jou het beste ligt. In sommige functies it-functies wordt er wel verwacht dat je voldoende brug kunt slaan naar de ict. Logisch eigenlijk ook, want je hebt uiteindelijk toch vaak de c van de ict nodig. Is communicatie niet jouw sterkste punt? Dan is het wel slim om it te prefereren boven ict. Tenzij je de uitdaging graag wil aangaan, dat kan natuurlijk ook.

https://www.ictvacatures.me/