Add Link
Image default
Bedrijven

Een goede kattenverzekering afsluiten

Voor veel mensen maakt de kat ook deel uit van het gezin en wordt er een kattenverzekering afgesloten. Mocht de kat ooit wat mankeren en daarvoor naar de dierenarts gaan dan kun jij met een verzekering altijd de behandeling betalen omdat deze (deels) vergoed wordt.

Een kattenverzekering neemt je zorg uit handen

Een kattenverzekering is er in verschillende soorten en prijzen. Het is daarom altijd verstandig diverse verzekeringen met elkaar te vergelijken voordat je er eentje voor je kat afsluit. Het is vooral belangrijk dat de verzekering dekt wat jij wenst zodat jij nergens geen omkijken naar hebt als het beestje ziek wordt.

Hoogte van de premie

De hoogte van de premie wordt bepaald door diverse factoren. Zo speelt het geslacht van de kat een rol want het verzekeren van een poes is net even wat duurder dan een kater. Ook zijn het ras, het gewicht en de leeftijd van belang. Voor bepaalde rassen zijn behandelingen moeilijker en betaal je daar meer voor. Als je kat een wat zwaarder uitgevallen exemplaar is betaal je meer omdat de kans op bepaalde aandoeningen groter is. Is je kat nog jong? Dan betaal je minder premie dan wanneer hij of zij reeds op leeftijd is.

Hoogte eigen risico speelt een rol

Houd er rekening mee dat je bij nagenoeg iedere verzekering te maken hebt met een eigen risico. De hoogte daarvan kan verschillen en als je dit zo laag mogelijk wilt maken kun je dat doen door een hoger bedrag aan premie per maand te betalen. 

Maximale vergoeding

Bekijk goed wat het maximale bedrag is dat vergoed wordt per jaar. Bepaalde behandelingen zijn niet goedkoop bij de dierenarts dus het is zaak dat je kiest voor een verzekering die het bedrag uitkeert dat jij mogelijk nodig hebt voor je kat zonder dat je daar zelf nog veel bij hoeft te leggen. Hoe hoger de premie hoe hoger de uitgekeerde vergoeding uitvalt. Daarvoor betaal je dan wel wat meer per maand maar het geeft je rust te weten dat er tot aan een bepaald maximum vergoed wordt.

https://www.dierenverzekering.nl/