Add Link
Image default
Bedrijven

Overspannen, de symptomen en oplossingen.

Overspannen zijn, iedereen heeft er weleens van gehoord. Maar wat houd het precies in om overspannen te zijn en wat zijn de symptomen ervan? Wanneer je lekker in je vel zit zul je niet snel problemen hebben met drukte of een strakke deadline, maar wanneer je een lange tijd onder spanning staat is dit niet het geval. Door de stress en druk kan je een lange tijd onder spanning staan, dit kan als gevolg hebben dat je de spanning niet meer goed kunt verwerken. Dit heeft diverse stressklachten als gevolg, hiervoor kun je gaan voor hulp bij stress maar misschien ben je wel overspannen.

Maar wat is overspannenheid precies? Wanneer je overspannen bent is je zenuwstelsel zo geprikkeld dat je niet meer normaal kunt functioneren. Dit beïnvloed je ook psychisch waardoor je minder makkelijk met stress om kan gaan dan normaal. Overspannenheid kan verschillende oorzaken hebben, stress op je werk, iets vervelend wat gebeurd is of een thuissituatie die niet lekker gaat. Wanneer al deze dingen bij elkaar komen kan je overbelast raken en kan het teveel worden. Dit heeft als gevolg dat je de grip kwijtraakt op de situatie en het niet meer onder controle hebt. Het is heel belangrijk om deze klachten serieus te nemen, wanneer de klachten langer dan een jaar aanhouden spreken we namelijk van een burn-out.

De overbelasting waardoor je overspannen raakt kunnen zowel privé als op de werkvloer plaats vinden. Wanneer je steeds de grens over moet gaan zorgt dit voor overspannenheid. Overspannenheid gaat gepaard met verschillende symptomen, let op, deze kunnen bij iedereen anders zijn. Het kan zorgen voor hoofdpijn, vermoeidheid en andere lichamelijke klachten. Het kan gepaard gaan met depressieve gevoelens, angst, een laag zelfbeeld en je emotioneel leeg en uitgeput voelen. Heb jij last van deze klachten, blijf dan niet stil zitten en doe de overspannen test en doe zo snel mogelijk wat aan de klachten die je ervaart.

https://drie60.com