Add Link
Image default
Aanbiedingen

Dit is alles wat je moet weten over een transportketting

Goederen op een simpele, maar krachtige manier intern vervoeren, is zeker mogelijk. Maak hiervoor gebruik van een transportketting. Op deze manier zet je de transportketting in voor gewichtig materiaal dat met een stevige grip zijdelings moet worden getransporteerd. Kies voor een transportketting als jij een sterk en betrouwbaar systeem nodig hebt voor het vervoeren van onder andere:

  • auto’s of onderdelen

  • pallets

  • bulkgoed

  • pakketten

Je hebt er geen omkijken naar

Er bestaan transportkettingen die geen onderhoud nodig hebben, ook wel onderhoudsvrije transportketting genoemd. Door het toevoegen van een speciale afsluiting tussen de binnen en buiten schakels van de ketting, wordt er een bescherming geboden voor het scharnierpunt. Deze bescherming zorgt ervoor dat het smeermiddel behouden wordt en er geen vervuiling tussen de schakels kan komen. Hierdoor is de transportketting extra sterk en onderhoudsarm. Dit zorgt voor een efficiënt productieproces en zal tevens de kosten drukken! Je kunt een transportketting van verschillende soorten materialen laten maken. Dit is afhankelijk van de precieze toepassing die je van de ketting verwacht. In de meeste gevallen wordt de ketting gemaakt van roest vrij staal of staal dat is gecoat met nikkel of zink. Dit zorgt er namelijk voor dat er corrosie wordt voorkomen en de levensduur van de ketting wordt verhoogd. Uiteindelijk wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van de ketting in het productieproces. 

Verschillende manieren van schakelen

Een transportketting kan op meerdere manieren geschakeld worden. Zo kan een enkele steek ketting met meenemers er oor zorgen dat de ketting bij kan dragen aan transportdoeleinden. Dit komt door de kleinere gaten in de ketting die goed aan kunnen sluiten. Daarnaast kun je ook kiezen voor een dubbele steek ketting met meenemers. Dit zorgt ervoor dat de steeklengte dubbel zo lang is, waardoor er langere transportafstanden gebruikt kunnen worden. Vervolgens kun je ook kiezen voor een holleboutketting. Deze ketting heeft een holle pen waardoor je hem erg gemakkelijk kan combineren met appendages. De ketting is dan ook erg gemakkelijk te onderhouden en eventueel te vervangen. Je kunt hiervoor dan ook de standaard kettingwielen gebruiken. Het is dan ook een zeer goede keuze om transportkettingen te gebruiken voor je productieproces.

 

https://www.add-link.nl/