Add Link
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een arbeidsdeskundig onderzoek in uw bedrijf

U komt als ondernemer in aanraking met arbeidsdeskundig onderzoek wanneer uw werknemer langdurig ziek of beperkt in zijn/haar werkzaamheden is. Beide partijen willen graag weten waar ze aan toe zijn: een arbeidsdeskundig onderzoek kan daarbij inzicht bieden. Kan uw werknemer nog terug aan het werk in uw bedrijf, of moet er een alternatieve organisatie worden gezocht waarin hij of zij aan het werk kan? Op dit soort vragen biedt het arbeidsdeskundig onderzoek antwoord, en daarmee duidelijkheid voor u en uw werknemer.

Het uitvoeren van een arbeidsdeskundig onderzoek

Volgens de wetten van het UWV bent u als ondernemer en werkgever verplicht een arbeidsdeskundig onderzoek te laten uitvoeren wanneer uw werknemer langere tijd niet in staat is te werken door ziekte of andere beperkingen. Het UWV zal dit controleren bij de WIA-aanvraag en legt u een loonsanctie op wanneer u het onderzoek te laat aanvraagt. Het is dus belangrijk hier goed, en op tijd, naar te kijken.

Het onderzoek bestaat uit interviews met u, de werknemer en de bedrijfsarts en geeft antwoord op vragen met betrekking tot de belastbaarheid van uw werknemer, of het überhaupt mogelijk is de werknemer weer in uw organisatie aan het werk te krijgen en of er mogelijke aanpassingen verricht moeten worden om de werknemer weer aan het werk te krijgen.

ADXPERT gaat voor een snelle en efficiënte aanpak van het arbeidsdeskundig onderzoek. Het onderzoek wordt binnen vijf dagen na uw aanvraag bij u op locatie uitgevoerd en u ontvang binnen vijf dagen na deze uitvoering een conceptrapportage van ons.

Onze arbeidsdeskundigen schrijven voor u een helder en concreet onderzoek met daarin concrete adviezen betreffende uw werknemer en geven aan wat de mogelijkheden zijn voor u als werkgever en voor de werknemer.

Waar kan ik het onderzoek aanvragen?

Via de website van ADXPERT kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Ook vindt u er een contactformulier, wanneer u deze invult ontvangt u van ons zo spoedig mogelijk een reactie.

Uiteraard zijn wij ook telefonisch te bereiken voor arbeidsdeskundig advies, bij vragen of wanneer u aanvullende informatie over onze diensten wenst te verkrijgen.