Add Link
Image default
Vakantie

Jouw trip is niet compleet als je deze schilderachtige routes van Duitsland niet bezocht hebt

Duitsland staat over de hele wereld bekend als een land met veel schoonheid. Het is de ultieme plek voor een vakantie of een roadtrip. Elke weg is schilderachtig in Duitsland. Toch zijn er een aantal routes die je echt gezien moet hebben. Deze staan hieronder.

De beste manier om in Duitsland te rijden is met een huurauto. Je kunt verhuurbedrijven met elkaar vergelijken zodat je een autoverhuurbedrijf vindt die voor jou het meest geschikt is, lees hier meer over autoverhuur: https://www.autoprio.nl/nl-duitsland/#/searchcars. In Duitsland kunt u een auto huren bij bedrijven als Payless, Enterprise, Alamo, Keddy By Europcar, Dollar, InterRent, Thrifty, Hertz, Flizzr, King Rent, Firefly, Buchbinder, Global Drive, Caro, Budget, National, Global, Aznur, Advantage, Europcar, Sixt en Avis.

De meest schilderachtige routes van Duitsland

Dit zijn de meest schilderachtige routes van Duitsland. Deze moet je echt bezocht hebben.

Schwarzwald Hochstrasse

Dit is de oudste schilderachtige weg in Duitsland. Een fascinerende reis van 60 km waarin je Duitsland ontdekt. De route ligt 600 tot 1000 meter boven zeeniveau. Het uitzicht op de route is adembenemend. Deze route gaat door het Zwarte Woud en geeft je niet alleen uitzicht op het Zwarte Woud maar ook een aantal andere uitzichten, zoals:

 • De Rijn
 • Meren
 • Watervallen
 • Restaurants
 • Vogezen

Deze weg is de perfecte combinatie van frisse lucht, vrede, mooi uitzicht en een aantal plekken om te eten.

Romantische weg

De romantische weg is een combinatie van schoonheid en populariteit. Deze route is 400 km natuur, cultuur en geschiedenis. Deze route heeft verschillende landschappen die jouw verwachtingen te boven gaan. Het mooiste te zien op deze route is:

 • De romantische stad Rothenburg ob der Tauber
 • Kasteel Neuschwanstein
 • Kasteel Harburg
 • Historische stad van Dinkelsbuhl

De sprookjesroute

De sprookjesroute is de plek waar de gebroeders Grimm geboren zijn, geleefd en gestudeerd hebben en waar ze hun inspiratie vandaan hebben. De gebroeders Grimm (Jacob Laudwing Karl Grimm en Wilhelm Carl Grimm) waren auteurs en hebben in de 19e eeuw verschillende sprookjes uitgebracht. Ze waren de grondleggers van de vertelde sprookjes. De route staat vol met kastelen waarop de verhalen geïnspireerd zijn en standbeelden van fictieve personages. Een aantal van de sprookjes die geïnspireerd zijn op deze route zijn:

 • Rattenvanger van Hamelen
 • De geboorteplaats van Sneeuwwitje in Wildungen
 • Red Riding’s huis in Alsfeld
 • Vier muzikanten in Bremen

De wijnroute

Deze weg is voor veel mensen een droomreis. Deze route is 85 km lang, begint bij Schweigen Rechtenbach en eindigt bij Bockenheim. Reizigers zullen genieten van het uitzicht op bloeiende kersenbloesems en wijngaarden aan beide kanten van de weg. Deze route is een van de warmste en zonnigste routes van Duitsland. Tijdens deze reis geniet je niet alleen van het uitzicht en de geur in de omgeving, maar kun je ook stoppen bij wijngaarden om wijn te proeven. Dit is een perfecte plek voor je om de best wijn te vinden, aangezien elke werf een unieke manier heeft om deze te bereiden.

Alpenroute

De Alpenroute strekt zich uit van Lendu aan het Bodenmeer tot Schonau aan de Königssee, het mooiste meer van Duitsland. De reis bestaat uit bergketen aan de ene kant en de meren aan de andere kant. Belangrijke plekken om te stoppen onderweg zijn:

 • Garmisch-Partenkirchen
 • Bal Tolz

Conclusie

Duitsland wordt beschouwd als een van de mooiste plekken ter wereld. Het heeft woonwijken en plekken die rijk zijn aan natuur. Van de 112 landen staat Duitsland op de 15e plaats voor de meest milieuvriendelijke landen omdat het dicht bij de natuur ligt. Zorg ervoor dat je huurauto’s met elkaar vergelijkt, zodat je een goedkoop verhuurbedrijf vindt. Als je eenmaal een auto heeft gehuurd hoef je niet te wachten op het openbaar vervoer.

https://www.autoprio.nl

Gerelateerde artikelen

De 8 Mooiste Treinreizen Van Europa – Bekijk Het Overzicht

Vakantie aanbiedingen voor rustige of actieve reizen

Een vakantie in Spanje, daar wordt je gelukkig van!