Add Link
Image default
Aanbiedingen

Zorgtoeslag aanvragen

De zorgtoeslag is een financiële bijdrage in zorgkosten. De hoogte van de zorgtoeslag hangt af van uw inkomen. De Belastingdienst Toeslagen betaalt de zorgtoeslag. Zo wil de overheid ervoor zorgen dat de basisverzekering door iedereen te betalen is.

Zorgtoeslag hangt af van uw inkomen

Mensen met een laag of gemiddeld inkomen hebben vaak recht op zorgtoeslag aanvragen. Bij een hoog inkomen ontvangt u deze zorgtoeslag niet. Ook uw leefsituatie heeft invloed op de zorgtoeslag. Bijvoorbeeld de hoogte van uw eigen vermogen. De Belastingdienst Toeslagen berekent de hoogte van het bedrag dat u krijgt.

Zorgtoeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst

Bij de Belastingdienst controleert u of u recht heeft op zorgtoeslag. Bezoek de website van de Belastingdienst Toeslagen voor de meest actuele informatie.

Geef een verandering op tijd door aan de Belastingdienst

Verandert er iets in uw leefsituatie of inkomen? Geef dit dan op tijd door aan de Belastingdienst. Zo voorkomt u dat u later moet terugbetalen.

Sommige zorgkosten kunt u aftrekken van de belasting

Zorgkosten die u maakte, kunt u misschien aftrekken van de belasting. U betaalt dan minder belasting. Lees welke kosten u wel, soms en niet kunt aftrekken op de pagina Kan ik mijn zorgkosten aftrekken?

Goedkoop een zorgverzekering? Dat doe je door te vergelijken? Lees hier meer over zorgverzekering vergelijken