Add Link
Image default
Vakantie

Citytrip Bratislava boeken? Ontdek deze geweldige stad!

De hoofdstad van Slowakije wordt vaak vergeten. Bratislava is een stad vol geschiedenis en mooie plekken. Naast dat het de hoofdstad van Slowakije is, is het ook de grootste stad van het land. De stad draagt nog niet lang de naam Bratislava. Voorheen heette de stad in het Nederlands Presburg. De stad is dan wel de grootste stad van Slowakije, toch is het geen wereldstad. Daarom is Bratislava perfect voor een stedentrip. De stad heeft een interessante geschiedenis, waar je je tijdens een stedentrip meer in kunt verdiepen. Bratislava is in een korte tijd lekker rustig te bezoeken.

Toeristen in Bratislava

Bratislava ligt dicht bij Wenen en Budapest. De prijzen in Bratislava zijn niet megagoedkoop maar je kan voor een paar euro een prima maaltijd scoren. De prijzen voor het openbaar vervoer zijn in de stad niet hoog. Zeker als je geen taxi wil betalen of wil lopen, is het openbaar vervoer een goed alternatief. De bezienswaardigheden zijn ook niet duur. Dit komt met name doordat de stad nog geen bekende bestemming is voor toeristen. Daarom is het nog relatief rustig in de stad en kan je lekker op je gemak genieten van de mooie hotspots in Bratislava.

Bezienswaardigheden Bratislava

De stad Bratislava heeft een oud stadscentrum ‘Staré Mesto’. Het centrum heeft geen auto’s in het verkeer en daardoor kan je rondlopen over de straten. Hier heb je veel horecagelegenheden en winkeltjes. In de zomer bevinden zich hier veel terrassen en in de winter zijn er veel kraampjes op de kerstmarkten te bevinden. De gebouwen in Staré Mesto hebben mooie ouderwetse gevels met vrolijke kleuren. Naast het oude stadscentrum is het het uitzicht op de (ufo) brug ‘Novy Most’ ook erg populair voor toeristen. Voor de bouw van deze brug is een groot deel van het stadscentrum platgegaan.