Add Link
Image default
Auto’s en Motoren

Kever onderdelen moeilijk verkrijgbaar? Dan ken je Paruzzi waarschijnlijk nog niet!

Paruzzi is dé VW oldtimer shop van Nederland. Je kunt er van alles bestellen voor je VW type 3,Beetle, Volkswagen busje of Karmann Ghia. Of je nu een koperen remleiding, een nieuwe bumper of een complete motor zoekt: de complete collectie staat online.  

We staan stil bij de groep ‘Bumpers (Bus T25 & Kever vanaf 8.1974), Carrosserie, Interieur’. Als we vervolgens subcategorie ‘823 Kofferkleppen en aanverwanten’ kiezen, verschijnt onder meer het volgende:

kofferslotpen (eventueel met verchroomde kop);

kofferslotvanger;

kofferscharnierenbouten (per 2 verpakt);

kofferscharniermontageklemmen (per 4 verpakt);

gepolijst RVS kofferhandvatbescherming;

handvat kofferklep (A- of B-kwaliteit).

Paruzzi heeft 4 handvatten in de aanbieding. Twee van gemiddelde en twee van superieure kwaliteit. Premium quality staat in dit geval gelijk aan origineel. Oftewel handgrepen zoals de Volkswagen-fabrieksmedewerkers ze destijds op de auto’s plaatsten. De budgetvarianten -van het Atemis label- zijn €30 of €10 goedkoper. Het verschil zit ‘m in de chroom-laag. De grepen zijn geschikt voor Kevers t/m 7.1967 en Kevers 8.1967 en later. Misschien ten overvloede, maar voor de duidelijkheid: de ontgrendeling van de kofferbak zit aan de binnenkant. Bij de oudste modellen links onder het dashboard, bij latere uitvoeringen in het dashboardkastje. Een kofferklephandvat is dus echt alleen maar een handvat.

Ook interessant is subgroep ‘841 Zij- en laaddeuren’. Hierbinnen vallen verschillende deurhandvatten. Bijvoorbeeld een multifunctionele set die past op de deur van de Microbus 9zits, de Microbus Deluxe 9zits en de Ambulance-bus 1.1961 t/m 1963 (VIN 1 222 025). Bij de twee deurhandvatten, het zijdeurhandvat en het contactslot krijg je 4 dezelfde sleutels, oftewel je bedient ze allemaal met één-en-dezelfde sleutel. Een vergelijkbare set is geschikt voor de Ambulance-bus 8.1958 t/m 12.1960. Ben jij de trotse eigenaar van een Bus t/m 7.1967? Je kunt bij Paruzzi onder nummer 241 841 641 een chromen deurhendel voor de binnenzijde bestellen. Deze draaihendel is voor Spijlbussen ook verkrijgbaar in zilverbeige en in zwart. Voor VW Bussen vanaf 8.1967 zijn er alleen draaihendels in zilverbeige of zwart, dus geen exemplaren van chroom.

https://www.paruzzi.com/nl