Add Link
Image default
Particuliere dienstverlening

Checklist met aandachtspunten voor het regelen van een uitvaart

Wanneer iemand overlijdt heb je als nabestaande een hoop te regelen. Niet alleen de uitvaart maar ook alles dat daaraan vooraf gaat. In een tijd waarin emoties vaak de boventoon voeren is het prettig wanneer je een houvast hebt. Die vind je hier in de vorm van een checklist met daarom de belangrijkste punten die je moet regelen bij het overlijden van een dierbare.

De belangrijkste zaken die je moet regelen

Wanneer je een uitvaart moet regelen zijn de volgende zaken belangrijk om voor de uitvaart te regelen:

  • Neem contact op met de behandelend arts, dit kan ook de huisarts zijn, om het overlijden vast te stellen
  • Weet je of de overledene een uitvaartverzekering heeft? Zo ja, neem dan contact op om de financiën voor de uitvaart te regelen.
  • Denk na over zaken zoals de laatste verzorging en het aankleden. Doe je dit liever zelf of laat je dit over aan de uitvaartverzorger? Of wil je de aankleding pas doen bij het uitvaartcentrum in Breda of elders in de regio?
  • Het vervoer regelen naar het uitvaartcentrum in Bergen op Zoom, of Breda
  • Hou bij het reserveren van een uitvaartcentrum rekening met praktische zaken zoals parkeergelegenheid en de capaciteit van de zaal waar je de herdenking wilt laten plaatsvinden.
  • Informeer ook naar de faciliteiten wanneer je bijvoorbeeld muziek of filmpjes af wilt spelen tijdens de uitvaart.

Schakel een uitvaartondernemer in om je te helpen en te ontzorgen

Bij een overlijden heb je veel aan je hoofd en het is dan ook begrijpelijk dat je niet alle bovenstaande zaken zelf wilt regelen. Schakel dan een uitvaartverzorger in Breda in die je helpt en eventueel zaken uit handen kan nemen. De uiteindelijke keuze voor een uitvaartverzorger of een rouwcentrum ligt uiteindelijk altijd bij jou!