Add Link
Image default
Kinderen

Op kraamvisite gaan in Corona tijd

Met de huidige Covid maatregelen, is het bezoeken van je pasgeboren neefje of kleinkind opeens niet meer zo vanzelfsprekend. Want mag je nog wel langs gaan als er een kleintje is geboren? En wat kun je doen om die kleine baby toch op de wereld te verwelkomen en laten zien hoe blij je met hem of haar bent?

Blijf in contact met de ouders

Regels of niet, het allerbelangrijkst is wat de ouders er van vinden. Hoe voelen zij zich in deze situatie? En willen ze bijvoorbeeld hun kindje wel voor het raam tonen? Raambezoek is tegenwoordig echt een ding, waarbij je in de tuin staat en het kindje voor het raam getoond wordt. Dat is de meest gebruikte live manier om de baby toch te zien. Helaas kan je de kleine niet knuffelen, maar hopelijk komt dat later snel.

Verstuur een kraamcadeautje

Nu op visite gaan de eerste periode niet gebeurt, is het wel zo leuk om naast een felicitatiekaart ook een kraamcadeau per post te versturen. Die kan je gewoon in een webshop bestellen, bijvoorbeeld een baby armbandje of een ander geschenk dat door de brievenbus past. Je vult dan in waar je pakje bezorgd moet worden en zet er een persoonlijke boodschap voor de ouders of het kindje zelf bij. Je geeft dan toch een tastbaar aandenken aan die eerste periode. En zeker weten dat ze dat nooit meer gaan vergeten, deze bijzondere tijd.

Voorbeelden van kraamcadeaus die door de brievenbus passen zijn:

  • baby sieraden of mama sieraden

  • speendoekje

  • badspeeltje

  • bloemen per post

  • rompertje en sokjes

  • slabbertje

  • chocola voor de mama

  • kleertjes

  • voorleesboekje

  • invulboek

Digitaal bijblijven

Nu iedereen thuis werkt zijn de digitale mogelijkheden ook veel ruimer geworden. Probeer af en toe te Facetimen met de kersverse mama. Dan zie je de kleine regelmatig en kan je ook een beetje polsen hoe het met haar gaat. Want ook al zit je op een roze wolk, juist nu is het makkelijk om eenzaam te worden en met een kleintje erbij is dat niet makkelijk. De mogelijkheden zijn te over om bij te blijven: Instagram, Facebook, Zoom, Teams, alles kan. Aandacht is heel belangrijk en laat ze weten dat je er voor ze bent.

Wees er snel bij

We weten allemaal dat de beperkingen straks opgeheven worden, maar wanneer dat is valt nog te bezien. Daarom is het belangrijk om niet te lang te wachten om de ouders te feliciteren met de geboorte van hun kindje. Want dat kan je niet snel genoeg doen en langsgaan kan altijd nog. Laat ze weten op een persoonlijke en eigen manier dat je aan ze denkt, dat blijft voor altijd in hun herinnering.