Add Link
Image default
Huishoudelijk

Hoe voorkom je verstoppingen in je afvoer?

Een van de dagelijkse bezigheden bij loodgietersbedrijf Amstelveen is eerste hulp bieden bij verstoppingen aan afvoeren. Als je dit wel eens hebt meegemaakt, dan weet je dat een verstopte afvoer je huishouden echt kan stilleggen. Je realiseert je ineens hoe belangrijk het is om een goed werkende afvoer te hebben. En bij verstopping weet je dat je meteen spoedhulp nodig hebt. Maar veel van deze onaangename problemen zijn eigenlijk redelijk makkelijk te voorkomen. Daarom heeft Loodgieter Amstelveen de beste manieren om trage of verstopte afvoerkanalen te voorkomen voor jou op papier gezet.

 

Vet

Allereerst is het goed om voorzichtig te zijn met wat je in je afvoer laat weglopen. Denk hierbij aan vet uit je pannen en koffiedik, maar ook haar en zeepresten. Dit zijn vier van de grootste vijanden van een afvoer. Doe wat je kunt om te voorkomen dat een van deze zaken in een afvoer terechtkomt. Giet het kookvet uit je pan in een oud kartonnen melkpak. Gooi het daarna in de vuilnisbak bij het restafval. Gooi je koffiedik niet door de gootsteen maar gooi het weg in de vuilnisbak. Nog beter is het om koffiedik aan je tuin toe te voegen, je planten zullen je dankbaar zijn. Gebruik een zeefje of afvoerrooster om de opening van de afvoer te bedekken en problemen met haar en zeepresten tot een minimum te beperken. Kijk bij je plaatselijke sanitairwinkel of vraag Loodgieter Amstelveen om de keuzes te bestuderen die geschikt zijn voor jouw afvoer. De meeste zeefjes en schermen kunnen eenvoudig op hun plaats worden gelegd.

 

Zuiveringszout

Laat warm water door de gootsteen lopen na elk gebruik. Warm water neemt de oliën mee in de voedingsmiddelen die door de afvoer lopen, in plaats van zich op te bouwen op het inwendige oppervlak van de leidingen. Dat leidt op den duur tot trage afvoer en dat leidt weer tot verstoppingen. Gooi een handvol zuiveringszout in de afvoer en volg daarna meteen op met veel warm water. Soda is een geweldig reinigingsmiddel, en het is ook geweldig voor het absorberen van vieze geuren. Giet 1 kopje azijn in de gootsteen en laat het 30 minuten zitten, en stuur het dan naar het riool door met heel heet water goed na te spoelen. Azijn is ook een wonderbaarlijke reiniger. Het bevat azijnzuur, dat een uitstekend organisch oplosmiddel is voor het verwijderen van organische ophoping van olie en vetten in leidingen.

 

Onderhoud door loodgieter Amstelveen

Als verstopping een regelmatig probleem is bij jou thuis, probeer deze oplossing dan eens uit. Het werkt op afvoeren in gootstenen, douches en badkuipen. Je hebt hiervoor de volgende dingen nodig: Een kopje soda, een kopje zout, een kopje azijn en een paar liter kokend water. Net voor het naar bed gaan ga je te werk. Dit doe je ’s avonds zodat de oplossing de hele nacht blijft zitten, waardoor het veel meer reinigingsvermogen krijgt. Ga als volgt te werk: Giet het zout en de zuiveringszout in de afvoer. Voeg daarna de azijn toe en laat het schuim ongeveer een minuut intrekken. Giet er minimaal 2 liter kokend water op. Laat dit de hele nacht weken en spoel de volgende ochtend weer met veel heet water door.

Let wel dat al deze tips het probleem van vet en opstoppingen eigenlijk alleen maar vooruitschuiven. Het is niet langer jouw probleem, maar de riolering in de straat heeft wel nog steeds jouw vetopbouw te verwerken. Wees dus verstandig en maak gebruik van gaasjes op je afvoeren en let vooral op met vet in je keuken. Dat kan je veel geld en frustratie schelen. En als het misgaat, dan bereik je ons via de website. Wij zijn er altijd om je te helpen.

 

https://loodgieter-amstelveen.nu/