Add Link
Image default
Huishoudelijk

Hoe gebruik je een keukenmachine?

Een keukenmachine kan een uitkomst zijn in de keuken, vooral wanneer u lastige klusjes moet klaren, zoals raspen, pureren of in plakjes snijden. Wij kunnen het weten; we hebben in de loop der jaren een aantal van deze machines in onze keuken gebruikt, uitgeprobeerd en getest, en we zijn er vrij zeker van dat we de how-to voor een goed gebruik van dit specifieke stukje keukengerei hebben begrepen. Net als de technologie zelf, is het beste advies voor een keukenmachine eenvoudig en ongecompliceerd.

Je hebt geen ingewikkelde trucjes of trucjes nodig om geweldige resultaten te bereiken, maar welke methode je ook wilt gebruiken, we hebben de processen op een rijtje gezet die wij het vaakst toepassen. We hopen dat u met het volgende advies meteen aan de slag kunt met uw keukenmachine, en alles kunt maken van feestelijke gerechten tot snelle en gemakkelijke desserts.

Opmerking: Keukenrobot modellen variëren, dus hoewel we er alles aan hebben gedaan om de onderstaande informatie voor de meest gangbare modellen zo volledig mogelijk te maken, kunnen er variaties in uw machine zitten. Raadpleeg altijd de instructies van uw fabrikant als u ergens niet zeker van bent.

Stap voor Stap handleiding voor het gebruik van je Keukenmachine

Stap 1: Steek de stekker in het stopcontact

Misschien voor de hand liggend, maar wel de eerste stap om uw kitchenaid keukenmachine aan de gang te krijgen: steek de stekker in het stopcontact. Wikkel het snoer volledig af en steek de stekker in het stopcontact. Zorg er eerst voor dat de stekker en het stopcontact schoon en droog zijn.

Stap 2: Bevestig de kan aan de basis

Vervolgens bevestigt u de kan op het voetstuk. Bij de meeste modellen past deze over het centrale mechanisme en wordt hij vastgezet met een draai tegen de klok in, te beginnen met het handvat links van het midden. Als u de grote hoofdbasis gebruikt, is dat alles. Als u een kleinere bijzetbak gebruikt, kunt u die nu bovenop de hoofdvoet plaatsen.

Stap 3: Kies uw mes of hulpstuk

Welk hulpstuk u kiest, hangt af van de resultaten die u wilt bereiken. Als u wilt mixen, fijnhakken, pureren of hakken, kiest u waarschijnlijk voor het hoofd mes – ook bekend als het messenmes. Dit wordt bevestigd door het vast te klikken over het centrale mechanisme, maar het kan een beetje wiebelen vergen om het vast te zetten, en een kleine draai tegen de klok in. Andere vaak gebruikte opties zijn de snij- en raspschijven, die op de schijfhouder moeten worden bevestigd. Bevestig de buisvormige steun op de hoofdmotoras, zet dan de metalen schijf van uw keuze erop en draai tegen de wijzers van de klok in om hem vast te zetten. Er zijn tal van andere variaties die u zou kunnen proberen – deeghaak of garde, bijvoorbeeld. Raadpleeg de instructies van uw fabrikant voor alles wat we nog niet hebben behandeld.

Stap 4: Zet het deksel vast

Zodra u het hulpstuk op zijn plaats hebt bevestigd, is het tijd om het deksel te plaatsen. Als u van plan bent het hoofdmes te gebruiken, moet u uw ingrediënten toevoegen voordat u het deksel op de bovenkant van de kom van de mixer klikt. Met de trechter links van het handvat, schuift u het deksel rond tegen de klok in om het op zijn plaats te klikken.

OPMERKING: Als u een van de schijven gebruikt om te snijden, raspen, enz., plaats de ingrediënten dan niet in de kom en bevestig het deksel. 

Stap 5: Aanzetten

Start de motor, en daarmee de beweging van de messen of schijven, door op de aan/uit-knop van uw model te drukken. Als u een pulsfunctie wilt gebruiken, in plaats van de motor continu te laten draaien, gebruikt u de pulsknop als uw model die heeft. Zo niet, dan kunt u proberen de aan/uit-knop herhaaldelijk in te drukken tot u de gewenste textuur hebt voor wat u aan het maken bent.

Stap 6: Voeg uw ingrediënten toe

Als u een snijschijf gebruikt, is dit het moment om uw ingrediënten te verwerken. Houd er rekening mee dat sommige grotere items misschien moeten worden verkleind om door de trechter (die naar de schijf leidt) te passen. Zodra de motor draait, gebruikt u de trechterafdekking om de door u gekozen ingrediënten naar de rasp- of snijschijf te duwen – zo oefent u niet alleen druk uit om de ingrediënten door de trechter en de schijf in de kom te krijgen, maar beschermt u ook uw hand tegen mogelijke ongelukken.

Stap 7: Zie hoe de magie gebeurt

Als u bijvoorbeeld dingen tot een puree blendt, kunt u gewoon een paar seconden toekijken terwijl uw machine haar werk doet. Gebruikt u een schijfhulpstuk, dan kunt u zien hoe de kom zich vult met keurig verwerkte ingrediënten terwijl u alles door de trechter werkt.

Stap 8: Maak de elementen schoon

Om uw keukenmachine in goede staat te houden, moet u alles meteen afwassen. Verwijder voorzichtig alle messen of hulpstukken en was ze af met warm zeepwater. Schraap eventuele restjes uit de kom en verwijder het deksel en de trechter, en herhaal het proces; was met warm zeepwater en gebruik een zachte doek. Laat aan de lucht drogen of gebruik een theedoek als u dat liever hebt.

Stap 9: In elkaar zetten en opruimen

Voordat u de keukenmachine opbergt in een kast of op uw aanrecht, zet u hem weer in elkaar, zodat u hem de volgende keer meteen kunt gebruiken.

Meer weten over keukenmachines kijk dan even bij welke Keukenmachine.