Add Link
Image default
Gezondheid

Wat je moet weten over de Invisalign beugel voor volwassenen

De Invisalign beugel is een beugel die het gebit corrigeert op een manier die past bij de levensstijl van volwassenen. Steeds meer mensen willen op latere leeftijd hun gebit laten corrigeren. Soms is dat gewoon omdat ze het mooi vinden maar even vaak vanwege slechte mondzorg in het verleden. Om je te helpen in je zoektocht naar meer informatie, vind je in dit artikel alles dat je moet weten om te besluiten of de Invisalign beugel iets voor jou is.

Wat is Invisalign?

De Invisalign beugel is een zogenoemde aligner die helpt om je tanden op latere leeftijd recht te zetten. Voorheen moest je als volwassenen een gewone ‘slotjesbeugel’ dragen. En iedereen die een slotjesbeugel heeft gehad weet hoe ongemakkelijk dat op bepaalde momenten kan zijn! De Invisalign beugel wordt speciaal voor jouw gebit op maat gemaakt en je tandarts in Amsterdam maakt er met speciale software bitjes van. De beugel is doorzichtig, dun en uitneembaar en daarmee een stuk gebruiksvriendelijker dan een reguliere beugel.

Wat zijn de voor- en nadelen van Invisalign?

Gebruiksvriendelijkheid is één van de grootste voordelen van de Invisalign beugel. De beugel is uitneembaar zodat je geen last krijgt met eten of drinken. Ook tanden poetsen is geen probleem. Omdat de beugel speciaal voor jouw gebit op maat wordt gemaakt, is de behandeltijd vaak korter. Vraag dit voor een meer precieze indicatie na bij je tandartsenpraktijk in Amsterdam.

Het grootste nadeel van Invisalign is dat je de beugel iedere dag 22 uur moet dragen. en draagt om de nodige discipline. Wil je horen wat de alternatieven zijn? Bekijk dan de mogelijkheden voor reguliere tandheelkunde bij jou in de buurt in Amsterdam Oost.