Add Link
Image default
Financieel

ISDE subsidie checken en aanvragen in 2021

Ook in 2021 zijn er subsidieregelingen beschikbaar om u als huiseigenaar te ondersteunen. Zo is er de ISDE subsidie die het mogelijk maakt subsidie te ontvangen voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers. Het doel van deze regelingen is de Co2 uitstoot terug te dringen en de Nederlandse huishoudens minder afhankelijk te maken van aardgas.

Zonneboiler subsidie aanvragen

Een van de duurzame installaties die de komende jaren meer aandacht gaat krijgen is de zonneboiler. De zonneboiler maakt warm water van de zonnestroom. Door de zonnecollector wordt het zonlicht omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat u minder gebruik hoeft te maken van aardgas bij verwarming en warm tapwater. Met een toename van de aardgasbelasting en lagere elektriciteitsbelasting wordt het de komende jaren steeds voordeliger om te investeren in een zonneboiler. De overheid stimuleert de aanschaf van zonneboilers door een subsidie beschikbaar te stellen. Deze zonneboiler subsidie kan oplopen tot 20% van het aankoopbedrag. Gemiddeld komt dit neer op 1.100 euro subsidie.

Steun voor warmtepompen

Een andere duurzame installatie die in aanmerking komt voor de ISDE subsidie is de warmtepomp. De warmtepomp is een alternatief voor de vertrouwde cv-ketel en wordt nu vooral in nieuwbouwwoningen geplaatst. De warmtepomp subsidie die beschikbaar is in 2021 is bedoelt voor bestaande woningen. Kortom, nieuwbouwwoningen komen niet in aanmerking voor deze subsidie, omdat ze al verplicht zonder aardgas opgeleverd moeten worden. Als u in uw woning flink wilt besparen op de aardgasrekening, dan is de warmtepomp een interessant alternatief. Het is mogelijk om te kiezen voor een hybride warmtepomp die samenwerkt met de cv-ketel of een systeem dat volledige elektrisch werkt.