Add Link
Image default
Financieel

Alles over de moeilijkheidsgraad van een Wft opleiding

Lijkt een baan in de financiële dienstverlening je wel wat? Dan heb je waarschijnlijk al onderzoek gedaan naar de verschillende baankansen. Je kunt bijvoorbeeld mensen adviseren over sparen, verzekeren en betalen. Daarnaast ben je er waarschijnlijk achter gekomen dat je in Nederland verplicht bent om eerst het Wft te behalen. Dit diploma kwalificeert je om volwaardig te kunnen adviseren in de financiële sector. Lees hier alles over de moeilijkheidsgraad van een wft opleiding.  

Het belang van een wft opleiding

“Wet op financieel toezicht” is een wet die eist van banken, verzekeraars en anderen die werkzaam zijn in de financiële dienstverlening, dat iedere werknemer in het bezit is van een Wft-certificaat.

De basis van de gespecialiseerde Wft diploma’s is het Wft basis diploma. Iedere financiële medewerker is verplicht om minimaal een Wft basis te hebben. Dit toont namelijk aan dat de werknemer in kwestie beschikt over relevante financiële basiskennis die voldoet aan de wettelijke eisen.

De meeste krediet professionals zijn in het bezit van meerdere Wft-diploma’s. De specialisaties vormen het verlengstuk van de Wft basis. Voorbeelden hiervan zijn Wft consumenten krediet en Wft Hypothecair Krediet.

Het behalen van meerdere Wft diploma’s stelt professionals niet alleen in staat om op efficiënte wijze de wensen en behoeften van kredietaanvragers kunnen inventariseren, maar ook hoe te converseren over bestaande betalingsproblematiek. De wft geeft extra middelen om naast het regelen van betalingsregelingen, ook andere oplossingen voor klanten te bedenken. Wft-certificaten dragen bij aan het sociaal verantwoord incasseren en zorgt ervoor dat je in staat bent om verbinding te leggen met bepaalde oplossingen.

Studielast wft opleiding

Als je kiest om het wft te gaan behalen, is het verplicht om eerst een Wft-opleiding daarvoor te volgen. De basis opleiding kent een studielast van gemiddeld 40-50 uur. 

Het slagingspercentage tussen april 2020 en april 2021 bedraagt 53,7% van alle kandidaten. De wft opleiding is niet zozeer lastig, het is vooral veel stof. Een goede voorbereiding is daarom cruciaal. 

Goede voorbereiding is key

Wat is een goede voorbereiding? Lees deze tips en vergroot je kans om te slagen voor het Wft examen. 

  1. Begin vroeg met je voorbereiding

Vroeg beginnen met je examenvoorbereiding geeft je ruim de tijd om alles wat je al bestudeerd hebt nog eens door te nemen. Laat dus niets liggen tot het laatste moment en zorg ervoor dat je je onderwerp grondig begrijpt. Dit zal het studeren veel gemakkelijker maken.

  1. Zorg voor een nette plek om te leren

Voordat je gaat zitten om je voor te bereiden op je examens, moet je ervoor zorgen dat alles om je heen georganiseerd is. Je moet genoeg ruimte hebben om je notities en tekstboeken in op te bergen. Zorg er ook voor dat je stoel comfortabel zit, dat er voldoende verlichting in je kamer is en dat er niets is dat je zou kunnen afleiden.

  1. Oude examens nakijken en oefenen

Het nakijken en oefenen van oude examenteksten is een van de meest effectieve manieren om te leren hoe je je op examens moet voorbereiden. Het helpt je om vertrouwd te raken met het formaat en de structuur van de vragenlijst om de Wft cursus te halen.

 

https://financieel.hoffelijk.nl/