Add Link
Image default
Eten en drinken

Leer Koffie Zetten Als Een Echte Barista! – Koffie Thee Blog

Bij Cupp kun je verschillende koffie workshops en trainingen volgen. Wil je zelf de lekkerste koffie zetten? Dat leren we je graag, schijf je in voor één van onze workshops. Doe mee aan onze barista workshop om de wereld achter koffie te ontdekken. Thuis alles uit je espresso machine halen? Tijdens de espresso workshop leer je hoe je uit elke boon een optimale espresso haalt. cursus alkmaar.

Ben je opzoek naar een training voor jouw personeel, invulling voor een vrijgezellenfeest of teamuitje? Dan is een besloten workshop wellicht iets voor jouw, we stellen een persoonlijke workshop of training samen die het beste aansluit op jouw wensen.

Wij vragen tijdens de praktijk coaching om een aantal filmpjes en foto’s te maken, zo kunnen wij heel goed zien en beoordelen wat er precies misgaat en wat er verbeterd kan worden. Een groot bijkomend voordeel is dat je oefent met je eigen espressomachine, koffiemolen, barista tools en bonen, dus je leert het meteen goed.

De Beste Koffie Zet Je Met Een Barista Cursus!

Wil jij een echte barista worden door een barista cursus te volgen? Dan ben je bij Dutch Coffee Academy aan het juiste adres. Door de ervaring en de kennis van een barista, worden jou de technieken geleerd die een echte barista ook heeft. Door de barista cursus te volgen wordt je in 1 dag opgeleid tot echte barista.

Je kunt bij een barista cursus dan ook een officieel certificaat halen. Als je na het volgen van de cursus het examen behaalt ontvang je een internationaal officieel erkend certificaat. Inschrijven voor cursus Wil jij leren hoe je een goede kop koffie zet voor jezelf of voor gasten? Schrijf je dan nu in voor een barista cursus en leer de technieken die een professional ook kent.

Het leren opschuimen van mooi microschuim, als basis voor latte art, vergt veel oefening. Met als gevolg veel mislukte kannen met onbruikbaar, te heet of te luchtig melkschuim. Zonde om daarvoor elke keer verse melk te gebruiken toch?

Hier Lees Je Alles Over Barista

7 tips voor de lekkerste koffie van Nederland “Koffie is hot! En de lat ligt steeds hoger”, vertelt Wendy. “Veel mensen hebben thuis professionele koffiemachines en zijn dus al wat gewend. Wanneer ze een kop koffie buiten de deur drinken, hebben ze dan ook hoge verwachtingen. Door goede kennis van je product, je bereidingswijze en je materiaal kun je écht het verschil maken.

En, wellicht helpt het om hoog in de Koffie Top 100 te komen!” 1. Hygiëne, hygiëne en hygiëne Dit is de allerbelangrijkste tip! Maak dagelijks uw machine goed schoon en doe dat op een vast tijdstip, bijvoorbeeld net na sluitingstijd. Dan wordt het routine en vergeet u het niet. 2.

Zo kunt u snel bepalen of uw koffie goed smaakt en u eventueel nog iets moet aanpassen om de smaak te verbeteren. 3. Doe meerdere keren per dag verse koffiebonen in de bonenstolp Gebruik dus kleine hoeveelheden en laat de rest van je bonen in een goed afgesloten zak. Zo blijven ze beschermd tegen zuurstof, licht en vocht, en heeft u altijd verse koffiebonen.

Koffiebar Inhuren

Zorg voor de juiste maling, temperatuur, doorlooptijd en hoeveelheid water Dit zorgt voor een goede balans in de koffiesmaak. Is uw koffie niet in balans, dan ontstaat er een zure of bittere smaak. 5. Gebruik minimaal twee koffiemolens Gebruik er één voor espresso en één voor koffie. Hiermee onderscheidt u zich in smaak en kwaliteit.

Goed gereedschap is het halve werk Zorg daarom dat u goede materialen hebt. Investeer bijvoorbeeld in verschillende melkkannen, zodat u grote en kleine hoeveelheden melk kunt opschuimen. 7. Onderhoud je koffiemachine goed Het beste is om twee keer per jaar een grote en een kleine beurt uit te laten voeren.

Nu heeft u alle kennis in huis om de lekkerste koffie van Nederland te bereiden. Is het tijd om de kennis van uw barista’s eens bij te spijkeren of om deze naar een nog hoger niveau te tillen? Dan kunt u uiteraard terecht op onze Peeze Academie voor barista cursussen of onze Peeze Masterclass! Dankzij onze kennis van koffie werd de Blonde Pater nummer 1 in de Koffie Top 100 en wist Kai Yasuda 3e te worden in de Dutch Latte Art Championship.

Koffiebar Lot Delft

Wat je nog niet wist over koffie – Libelle Lekker

Wilt u ook een kwaliteitsstap maken op het gebied van koffie? .

wat leer je bij een training banqueting skills? Bij de training banqueting skills leer je alle basisvaardigheden die in de horeca van pas komen. Het indekken van tafels, de belangrijkste etiketten, persoonlijke hygiëne en het correct inschenken van lege glazen. Voordat je het weet heb jij de banqueting skills dus onder de knie! En na het afronden van de training hebben wij een baan voor je! hoe ziet de banqueting training eruit? Deze banqueting training focust op de basisvaardigheden en duurt daarom maar een dagdeel.

de deelnemende bedrijven zijn alle landelijke horeca en catering klanten van Randstad. dit hebben we van je nodig Om de cursus banqueting skills te volgen heb je slechts een paar kleine dingen nodig: een gastvrije houding; een aanpakkersmentaliteit; en een vrije ochtend of middag! .

Koffiebar Haarlem

KOFFIEZETTEN IS EEN FEESTJE (Barista Coach – Sabine)Elk weekend genoot ik in mijn favoriete koffiebar van een lekkere cappuccino, maar op een gegeven moment wilde ik dat thuis ook, elke dag. Dus verruilde ik mijn pad koffiemachine in voor een echte espressomachine, maar het duurde wel even voordat ik daar constant lekkere koffie mee kon zetten.

Wat deed ik verkeerd? Nu ik een door de Specialty Coffee Association gecertificeerd barista ben weet ik alle tips & tricks die ik eigenlijk toen had willen weten. Dat had mij veel frustratie, tijd en koffiebonen bespaard…Ik wil voorkomen dat jij ook zo gefrustreerd raakt en besluit die mooie nieuwe espressomachine weer te verkopen omdat je het koffiezetten op deze manier te veel gedoe vindt.

Dus geef je innerlijke Thuis Barista een kans, samen met mij gaat het je zeker lukken om een echte koffiebar kwaliteit espresso of latte te maken. E-LEARNINGIn onze online leeromgeving behandelen we met behulp van praktische video’s, foto’s en infographics alles wat je moet weten om een perfecte espresso of cappuccino te maken.

Koffiebar Zwolle

De theorie training is een maand lang beschikbaar en kun je doen wanneer het jou het beste uitkomt! Na elke module kun je via een kennisquiz testen hoeveel je hebt geleerd en na afloop ontvang je een persoonlijk Barista Club certificaat om in te lijsten! Je leert wat de basis factoren zijn en hoe je kunt controleren of de espresso die jij hebt gemaakt ook echt goed is.

Uiteraard laten we je ook zien hoe je dat zachte glanzende micro melkschuim maakt, de basis voor een latte art figuurtje. Heb jij thuis (nog) geen espressomachine, dan kun je toch net zo lekkere koffie maken zoals in dat ene fijne koffietentje. We leggen namelijk ook uit welke andere manieren van koffie zetten er bestaan en hoe je hier ook hele lekkere (filter)koffie mee kunt maken.

Je hebt de koffiemolen goed afgesteld en je maakt heerlijke espresso’s. Niks meer aan doen! Maar dan de volgende dag loopt je espresso ineens weer te snel door, hoe kan dat nou? Misschien moet je anders tampen, de koffiemolen bijstellen of meer koffiemaling doseren…Zijn je espresso’s prima, maar heb je steeds zoveel luchtbelletjes in je melkschuim? Je hebt voor de zoveelste keer de training video nagedaan, maar toch lukt het je steeds niet om mooi micro melkschuim te maken.

Koffiebar Texel

De Barista Coach helpt je om de theorie goed in de praktijk te brengen met gebruik van jouw eigen espressomachine, koffiemolen en tools. Aan de hand van een aantal oefenopdrachten krijg je persoonlijke feedback en praktische tips&tricks zodat je voortaan altijd in een handomdraai en met plezier je favoriete koffie’s kunt maken.

Via via kwam ik uit bij Sabine en dat bleek een schot in de roos. Tijdens de lockdown periode hebben de tutorials en opdrachten me naar de perfecte espresso geholpen. Door het persoonlijke contact hield ik motivatie en Sabine gaf me steeds het vertrouwen dat het ging lukken, ook als ik het even niet meer zag zitten.

Naam: Dirk Haarman, Functie: Consulent Bedrijfsdienstverlener, Organisatie: Werk, Bedrijf Rijk van Nijmegen, Drinkt graag: Zwarte koffie met niks erin, Hoe vaak per dag? “2 à 3 koffie per dag, daarna schakel ik over op thee” “Bij Werk, Bedrijf Rijk van Nijmegen helpen we werkzoekenden weer aan het werk. Door mee te denken en op te leiden, maar ook door te activeren.

Piaggio Koffiebar

Daarom is de barista-opleiding die we met JDE Professional organiseren zo mooi: tijdens de drie intensieve, praktijkgerichte dagen komen mensen in een actiever ritme. En leren ze natuurlijk de fijne kneepjes van het baristavak. Hierna zijn ze helemaal klaar om aan de slag te gaan.” “Ik was kapper, maar wilde iets anders.

Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht! Nu heb ik er veel zin in, en weet ik zelfs wat ik precies wil doen: partycatering. Met deze opleiding op zak lukt dat vast wel! – Mireille, deelnemer .

Barista – de specialist in het bereiden van koffie bij ’t Genot

Diegenen die ons al even volgen, weten het ongetwijfeld: @byevamaria en ik zijn échte ‘‘. Wij gaan op citytrip of vakantie dan ook steevast op zoek naar leuke adresjes om koffie te gaan drinken. Ik volgde in een ver verleden ooit zelfs een (hele leuke!) baristacursus bij Caffènation in Antwerpen.

Wat Kun Je Na Een Barista Cursus? Guus

We waren dan ook in de wolken toen ik onlangs de ‘La Specialista‘ (merk Delonghi) kado kreeg. (lucky me, I know) Het is zogezegd hét ideale toestel om thuis een écht goeie koffie te zetten, dat moest ik toch uittesten voor jullie! Om te beginnen, het toestel ziet er volgens mij schitterend uit.

Barista cursus – Dagger Coffee

Het oog wil immers ook wat, dus alvast dikke punten voor het design! Op het eerste zicht lijkt het toestel wel wat ingewikkeld, maar niets is minder waar. Het is nét heel gebruiksvriendelijk. Na het lezen van de korte handleiding kon ik al aan de slag en dat ging heel vlotjes! Na een paar keer zette ik dan ook in een handomdraai de lekkerste koffie.

Hoe werkt dat nu, dit toestel, hoor ik u ondertussen vragen… 😉 Wel, heel simpel. Je schakelt ‘La Specialista’ aan. (ik programmeerde het zo dat het automatisch na anderhalf uur opnieuw uitvalt, ook handig!) Het duurt heel kort (zo’n 30 seconden) om op te warmen en dan kan je van start gaan.

Mobiele Koffiebar Huren? Barista’s Op Locatie

Ik vond het alvast een vooruitgang tegenover ons vorige toestel dat zowel het waterresevoir als de trechter om de bonen in te doen groter zijn – vacature barista. Hoef je dus niet om de haverklap bij te vullen. Je klikt de gewenste filter (voor een enkele of een dubbele shot) in de filterhouder en plaatst de filterhouder onder de koffiemolen links.

Je laat de filterhouder nog even zitten en gebruikt de geïntegreerde automatische tamper met drukbegrenzer. Je hoeft dus geen koffie handmatig in de filter te stampen. Gebruik de arm aan de linkerkant van de machine terwijl de filterhouder onder de molen staat. Deze arm duwt de cilinder naar beneden en zal zo de koffie aanstampen.

Druk op OK en de koffie loopt door de filterhouder. En klaar is jouw koffie! Ook flat whites (my favourite!) en cappuccino’s kan je makkelijk maken dankzij de mogelijkheid om melk te verwarmen en te stomen. Heel praktisch is ook dat je makkelijk het toestel kan aanpassen aan jouw voorkeuren.

Koffie Op Locatie Amsterdam — Koffie Op Locatie

(Ook wij hebben een schapje moeten verhangen om plaats te maken…) Het toestel is niet goedkoop, maar biedt volgens mij echt wel een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Meer info en actuele prijzen vind je online. Alé, hoe verliefd kan je nu naar een koffiemachien kijken zeg… 😉 Ik ben er dan ook zo blij mee! 😉 Gerelateerd .

Maak kennis met onze smaakvolle koffies! Kortingscode: lekkerekoffie, Nú, op onze proefpakketten! Drink je espresso’s? Kies dan uit het espresso pakket met mooie single origin koffies of het blend proefpakket. Kies voor het filterproefpakket als je filterkoffie zet. Gebruik de kortingscode bij het afrekenen om de korting te ontvangen!