Add Link
Image default
Dienstverlening

Ideeën Afscheid groep 8

Voor het afscheid groep 8 zoek ik een afscheidscadeau. Om inspiratie op te doen ben ik gaan zoeken op het internet. Ik had namelijk geen idee wat ik kan geven, of wat de klas kan geven. Wij zijn namelijk opzoek naar iets origineels en speciaals. Wij zoeken namelijk niet iets standaards zoals een kaartje. Lees in deze blog daarom het idee waar ik op terecht kwam en wat we uiteindelijk gedaan hebben.

Afscheid groep 8 ideeën

Ik besloot te gaan Google’n op ideeën afscheid groep 8. Allereerst kwam ik ideeën tegen als: Kaartjes, een speciale foto of knutsel dingen. Het sloot niet echt aan op het geen wat wij voor ogen hadden voor de juf. Wij als ouders willen de juf iets speciaals geven, waardoor ze de klas niet snel zal vergeten. We willen iets geven waar de kinderen ook zelf een eigen ingeving aan kunnen geven. Na wat Google werk, kwamen we bij Jilster uit. Hierbij kan je een eigen tijdschrift maken, ieder kind, leerkracht en ouder kan iets schrijven voor in het tijdschrift. Voor afscheid groep 8 gaan we dus een tijdschrift maken. Met daarin alle ervaringen van de leerlingen dat ze dat jaar op hebben gedaan. Denk hierbij aan de musical, schoolreisje en het kamp. Ook kunnen de ouders wat schrijven over de leerkracht en de leerkracht kan iets vertellen over alle leerlingen.

Tijdschrift maken

Na het overleg met de ouders van de leerlingen ben ik begonnen met het cadeau voor afscheid groep 8. En heb ik het ontwerp gekozen. Ik heb de teksten van de leerlingen, ouders en de leerkracht ontvangen en heb deze iets aangepast en in het tijdschrift verwerkt. Alle leerlingen hebben zodoende alles ingeleverd en een eigen pagina gemaakt naar wat zij leuk vinden.

Het uiteindelijke resultaat van cadeau afscheid groep 8 was super mooi, iedereen was enthousiast en de juf vond het super leuk.