Add Link
Image default
Bedrijven

Zo past steigerhout perfect in je tuin

Steigerhout is nog steeds onverminderd populair en multi-inzetbaar in je tuin. Steigerhout -grof gezaagd vurenhout- past door de vriendelijke, maar toch stoere uitstraling, overal bij.

Hoewel je al kant-en-klare producten van steigerhout kunt kopen, kun je er ook makkelijk zelf iets mee maken zoals een bank, stoel of plantenbak. Let er wel op dat je niet te enthousiast aan de slag gaat: nieuw gekocht steigerhout is vaak vochtig en heeft 6 tot 18 weken nodig om te drogen. Doe je dat niet, dan kan het hout krom trekken en gaat je steigerhout loungeset wiebelen. Het hout kan zich ook anders gaan gedragen als het in wordt verplaatst naar een plek met een andere temperatuur of luchtvochtigheid.

Populair

Steigerhout is vooral populair vanwege de doorleefde uitstraling, waardoor meubelen, zoals een steigerhout loungeset, meteen karakter hebben. Bovendien is het makkelijk te verwerken en kan het goed tegen een stootje. Ideaal dus in een tuin waar ook de kinderen graag spelen of waar je meubelen veel blootgesteld worden aan verschillende weersomstandigheden. Steigerhout is ook heel bewerkelijk waardoor je je meubelen de perfecte uitstraling kunt geven. Het hout is bijvoorbeeld te bewerken met olie, kleurloze lak of juist een colorwax. Ook kun je steigerhout behandelen met beits. Het maakt het hout lichter en tegelijkertijd ziet het er rustieker uit.

Makkelijk te combineren

Doordat je zoveel kanten op kan, kun je het met ontelbare materialen combineren. Wat lichter gekleurd steigerhout gaat goed samen met pastelkleurige accessoires in bijvoorbeeld kussens en kleedjes. Hiermee geef je je tuin en hele zomerse look en heb je geen zon nodig. Donkerder hout past juist weer goed bij felle kleuren of witte accessoires en zorgt voor stoerder ogend geheel. Vooral in combinatie met steigerbuizen en metalen koppelstukken creëer je een stoere look.

https://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-loungeset/