Add Link
Image default
Bedrijven

Wat is crypto handel met cryptobots?

De cryptomarkt is een zeer bewegelijke wereldwijde 24-uurs markt die nooit sluit. Opdat handel in crypto currency eigenlijk een peer-to-peer aangelegenheid is, kan handelen in crypto currency overal. Er zijn ook een aantal platformen zoals Binance waar je munten kunt uitwisselen. Maar omdat de markt zo bewegelijk is kan het moeilijk zijn om posities handmatig te beheren, en dat is waar handelen met een binance bot van pas komt.

Als je in crypto currencies handelt met een trading bot gebruikt de bot crypto trading software. Deze software maakt een verbinding met API van een exchange (een interface voor apps waarmee de app met de exchange kan praten), waarmee je je posities automatisch kunt beheren (cryptocurrency kopen en verkopen), met behulp van een ingestelde strategie. Een binance bot is een handelsbot die speciaal ontwikkeld is om te handelen op het Binance platform. Eenvoudig gezegd kan met behulp van een bot een deel of het volledige handelsproces worden geautomatiseerd. Je mag op de meeste crypto beurzen een bot gebruiken. De meeste beurzen juichen het gebruik van een bot zelfs toe omdat ze actieve handelaren willen.

Een binance bot uitkiezen en instellen

Als je zelf een bot wil bouwen en hosten is dat niet eenvoudig. Je hebt verstand nodig van de markt en enige kennis van programmeren. Gelukkig zijn er ook gebruiksvriendelijke platforms die het leven gemakkelijk maken. Als je nieuw bent in het handelen met bots en je hebt geen programmeerkennis kun je het beste kiezen voor een voorgeprogrammeerde binance bot. Je hoeft dan ook niet na te denken over hosting. Voorgeprogrammeerde bots komen in diverse smaken. Er zijn volledig ingestelde bots die een voorgeprogrammeerde strategie kunnen volgen. Deze zijn specialistischer en vaak ook duurder. Daarnaast zijn er bots waarbij een en ander al is voorgeprogrammeerd, maar waarbij je zelf nog de strategie moet instellen.

Je hebt een binance bot, en wat nu?

Als je een cryptobot hebt gekozen zijn hier enkele algemene tips en trucs.

  1. Waak over je API-sleutel. Zorg dat je de API-slutel en het bijbehorende geheim niet deelt met derden, omdat je ze dan toegang geeft tot jouw account.
  2. Geef je bot geen toestemming om geld op te nemen van je account. Dat is eigenlijk alleen nodig als arbitrage tussen uitwisselingen, en dat is meer iets voor gevorderde handelaars.
  3. Zet tweefactorauthenticatie aan en bedenk sterke wachtwoorden. Hoe moeilijker het is om toegang te krijgen, hoe beter.
  4. Gebruik backtesting. Met backtesting kunt u strategieën testen op basis van historische prijsgegevens. Vergeet niet dat backtesting slechts laat zien wat er in het verleden zou kunnen zijn gebeurd, niet wat er in de toekomst gaat gebeuren.
  5. Verschillende munten gedragen zich anders. Sommige strategieën werken geweldig op alle munten, sommige werken goed op sommige munten en niet op andere.
  6. Verwacht verliezen en gebruik een stop loss. Handelen automatiseren is niet hetzelfde als zorgen voor winst. Laat je niet afschrikken door de verliezen, maar kijk wat er is gebeurd en pas de instellingen van de bot aan.
  7. Gebruik kleine hoeveelheden als je begint. Zorg ervoor dat je vertrouwen hebt in wat er gebeurt voordat je je hele fortuin. Zelfs als je weet wat je doet, kan het slim zijn om slechts een deel van je belegbare fondsen te verhandelen.