Add Link
Image default
Tuin en buitenleven

Tuindeuren, Hout en Stapelblokken online bestellen!

Wat is Hout, Tuindeuren en stapelblokken?

Je ziet het vaak voorbijkomen bij een houthandel… FSC-hout, tuindeuren en stapelblokken van betondingen. FSC-hout is dus hout dat op een duurzame manier is verkregen, maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk en waar moet hout aan voldoen voordat het hout dit FSC-keurmerk mag dragen? Dat en meer gaan we je vertellen in dit blogartikel. Lees snel verder voor meer informatie, zodat ook jij weet waar je in het vervolg op moet letten wanneer je FSC-hout tegenkomt.

Wat is FSC-hout precies?

FSC-hout is hout dat afkomstig is vanuit een verantwoord beheerd bos. De laatste jaren is er natuurlijk al de negatieve trend dat er steeds meer bos op de wereld verdwijnt en de hoeveelheid die verdwijnt lijkt alleen maar toe te nemen. Door te kiezen voor hout dat afkomstig is vanuit verantwoord beheerde bossen is het mogelijk om dit te verminderen. In deze bossen mag het hout overig weleens gekapt worden echter wordt er voor elke gekapte boom een nieuwe boom teruggeplant. Bij betondingen.nl kan je o.a. dus stapelblokken kopen en nog veel meer. Op deze manier wordt er geprobeerd om de bossen in stand te houden, want de bossen zijn immers van groot belang voor het zuurstof op deze wereld.

Hoe herken je Staplblokken en tuindeuren?

FSC-hout is hout dat is voorzien van een keurmerk. Dit keurmerk wordt altijd aangegeven op de verpakking van het hout. Helaas komt het ook weleens voor dat het keurmerk gebruikt wordt, terwijl het hout dit keurmerk helemaal niet mag dragen. Wanneer je twijfelt of het hout echt vanuit een verantwoord beheerd bos afkomstig is, is het eventueel mogelijk om alle schakels uit de handelsketen na te gaan. Alle schakels dienen voorzien te zijn van een certificatie. Wanneer dit niet het geval is kan je ervan uitgaan dat het hout op een onrechtmatige manier het keurmerk heeft verkregen. De certificering van de schakels wordt uitgevoerd door onafhankelijke bedrijven die dit keurmerk uit kunnen reiken.

 

Waarom is FSC belangrijk?

FSC-hout is belangrijk, omdat steeds meer bossen op onze wereldbol verdwijnen. Mochten de kap van het hout in dit tempo doorgaan is het mogelijk dat er op een gegeven moment geen bossen meer zijn op onze aarde. Dit heeft natuurlijk rampzalige gevolgen voor de natuur, maar ook de mensheid zal hieronder lijden. Bossen zijn namelijk voor een groot deel verantwoordelijk voor de productie van zuurstof op onze aarde. Wanneer er minder zuurstof beschikbaar wordt voor mens en dier kan je wel raden dat dit zeer negative gevolgen kan hebben.

Wat is Hout, Tuindeuren en stapelblokken?