Add Link
Image default
Bedrijven

Waarom een gezichtsborstel gebruiken?

Telkens al die onzuiverheden op je gezicht wegkrassen of invetten met een zalf. Het zijn de gebruikelijke zaken voor mensen, die veel bezig zijn met hun huid en deze zuiver willen houden. Het steeds maar inmasseren van je huid met je handen en geen resultaat zien? Een gezichtsborstel kan voor jou dan de uitkomst zijn. Wat dit precies is, wanneer je het gebruikt en waarom je het zou moeten gebruiken lees je in dit artikel.

Wat is het?

Simpel gezegd is het een borstel, waarmee je jouw gezicht reinigt. Het kan je make-up verwijderen, maar je kunt ook reinigende producten aanbrengen op je gezicht. Er zijn verschillende borstels te koop, welke afhankelijk zijn van je huidtype. Er zijn veel verschillende borstels die kunnen verschillen in prijs van een paar tientjes tot een paar honderd euro. Een borstel voor je gezicht moet je regelmatig vervangen.

Wanneer gebruiken?

Als je kiest voor een reinigingsborstel dan gebruik je deze door reinigingsgel aan te brengen op je huid. Je gebruikt een gezichtsborstel in plaats van je handen om het product in te masseren. Ook kun je je make-up verwijderen. Hierbij is het wel van belang dat je eerst je make-up weghaalt door middel van doekjes of wattenschijfjes. Wanneer je daarna je borstel voor je gezicht erbij pakt kun je de laatste make-up restjes verwijderen. Je huid kan hierdoor weer gaan ademen.

Wanneer je last hebt van puistjes, acne of een vette huid kan een gezichtsborstel ook een goede uitkomst zijn. Gebruik dan de borstel zowel in de ochtend als in de avond, zodat je huid gereinigd is. Gebruik de borstel niet langer dan 20 seconden om te voorkomen dat je huid te erg wordt gereinigd, waardoor het beschadigt.

Voordelen

Een gezichtsborstel reinigt je huid veel dieper door de krachtige draaiende en pulsende bewegingen. Hierdoor kunnen diepliggende puistjes en ontstekingen ook aangepakt worden. Dit lukt meestal niet wanneer je enkel je handen gebruikt om reinigingsgel in te smeren.

Ook zorgt het voor een betere doorbloeding, wat niet enkel beter is voor het product dat je aanbrengt, maar ook voor je huid zelf. Hierdoor krijg je een natuurlijke glans na het reinigen. Je huid gaat stralen en ook jij gaat hierdoor stralen.

Lichaamsborstels