Add Link
Image default
Bedrijven

3 belangrijke eetschema’s voor sporters

Eetschema voor afvallen

Een eetschema voor afvallen is over het algemeen wat moeilijker dan bijvoorbeeld een eetschema voor te bulken. Wanneer je een eetschema voor afvallen samenstelt moet je er rekening mee houden dat je het aantal calorieën per dag beperkt moet houden. Afvallen is in feite heel simpel: zorg ervoor dat je calorie inname per dag minder is dan het aantal calorieën dat je op een dag verbruikt. Ieder persoon heeft een ander metabolisme van nature. Het is dus belangrijk om erachter te komen wat dit voor jou is en hoeveel calorieën je in rust van nature verbruikt. Dit kun je in de meeste sportscholen laten opmeten. Als je eenmaal weet hoeveel calorieën je in rust verbruikt kan je gaan berekenen hoeveel calorieën je maximaal moet binnenkrijgen op een rustdag.

Eetschema voor cutten

Cutten is simpel gezegd zo trainen en eten dat je je spiermassa zoveel mogelijk behoudt en tegelijkertijd vetmassa verliest. Hoe doe je dit? Bij een goed cut schema is het belangrijk dat je de energie voornamelijk haalt uit eiwitrijke producten, zoveel vlees en zuivel. Deze producten zijn van nature hoog in proteïne en laag in calorieën. Tegelijkertijd moet je het aantal koolhydraten dat je per dag binnenkrijgt radicaal verlagen. Denk hierbij aan brood, aardappelen, pasta en rijst, maar vooral aan geraffineerde suikers en snelle koolhydraten. Onder snelle koolhydraten valt onder andere witbrood. Daarnaast is het goed om je energie te halen uit ‘goede ’vetrijke producten, zoals avocado en noten. Deze producten bevatten gezonde vetten die in het lichaam makkelijk worden omgezet in energie. Voor meer informatie over de werking hiervan zoek op het internet naar “keto dieet”.

Eetschema voor bulken

Bij bulken maakt het in feite niet zoveel uit wat je allemaal eet, zolang het maar veel is en er veel eiwitten in zitten. Bij bulken is je doel om in een korte tijd veel massa bij te komen, zowel vet en spiermassa. Dit vetmassa kan je achteraf omzetten in spiermassa en zorgt ervoor dat je minder spiermassa verliest tijdens het cutten. Uiteraard is het voor de gezondheid beter om niet constant fastfood te eten, maar voornamelijk veel gezonde en koolhydraatrijke producten, zoals pasta of rijst.

https://eetschema.net/eetschema-afvallen/