Add Link
Image default
Electronica en Computers

Laserprinter kopen? Neem dan de volgende punten even door

Je bent erover uit dat je een laserprinter gaat kopen. Ze printen snel en je hebt vaak veel opties. Ook zijn ze in verhouding met andere printers redelijk goedkoop in gebruik, dit is natuurlijk weer mooi meegenomen. Ben jij benieuwd waar je het beste op kunt letten tijdens het uitzoeken van een laserprinter? Lees dan verder!

Single function printer of all-in-one laserprinter? 

Heb jij jouw printer alleen nodig om dingen te printen? Of wil jij ook dingen kunnen scannen, kopiëren en faxen? Wanneer het laatste het geval is, kun je het beste voor een all-in-one-laserprinter van Refurbished Printer te kiezen. Deze printer is vaak wel iets groter, maar daarvoor krijg je meer functionaliteiten terug. 

Toners

Met een volle toner kun je tussen de 1500 en 2200 prints maken. Veel laserprintes worden geleverd met starterkits, dit zijn tonercassettes die maar halfvol zijn. Koop daarom bij jouw nieuwe printer meteen wat extra toner, dan het je niet onverwachts te weinig toner. Er bestaan ook XL-toners, deze zijn ideaal voor wanneer jij van plan bent veel te gaan printen. XL-toners gaan bijna drie keer zo lang mee als de gewone toners. Bij veel winkels zijn de toners zo nu en dan in de aanbieding. Let hier dus op want je kunt hier goed op besparen. 

Wel of niet kiezen voor een wifi printer? 

Met een klein beetje extra budget heb je tegenwoordig een laserprinter die netwerkaansluiting (bedraad) of wifi heeft. Hierdoor kun je de printer delen met het heel huishouden of het hele kantoor. Een wifi-printer plaats je ook makkelijker uit het zicht, zo kun je deze in een kast zetten of in een aparte kamer zodat het er opgeruimd uitziet. 

Extra tips voor de veelgebruikers

Als je de printer heel vaak gaat gebruiken is het slim om te kijken naar printers met een extra grote papierlade zodat je het papier minder vaak hoeft bij te vullen. Ook heb je duplexmodules, hierdoor print de laserprinter dubbelzijdig en bespaar je papier. Dit oogt professioneel en je bespaart papier, kosten en het milieu.