Add Link
Image default
Bedrijven

Kamp jij met een chronische ziekte? Drie tips om weer te genezen

In Nederland kampen miljoenen mensen met een chronische ziekte. De huisarts en het gebruikelijke zorgsysteem weet hier niet altijd raad mee. Heb jij hier ook last van? In dit artikel geven we je drie tips om weer gezond te raken.

Tip 1. Ga zelf op onderzoek uit

Dankzij het internet zijn er allerlei bronnen waar jij informatie uit kunt putten. Ook over mogelijke therapieën en geneesmiddelen, waar jouw dokter wellicht nog nooit van gehoord heeft, is hier veel informatie te vinden. Hierbij is de uitdaging om het kaf van het koren te scheiden wat betreft wat betrouwbare informatie is en wat opportunistische sites zijn.

Op websites als Wikipedia en als je wetenschappelijk onderzoek opzoekt via Google Scholar weet je dat de informatie die je vindt in principe betrouwbaar is. Wel kan het bij wetenschappelijk onderzoek helpen om naar de impact factor van een journal te kijken. Zeker als er veel studies zijn gedaan naar jouw chronische ziekte, kan het ook lonen om op zoek te gaan naar een review of een meta-analyse in een goede journal waar meerdere studies in worden meegenomen.

Tip 2. Vraag een second opinion aan

Je kunt er ook altijd voor kiezen om een second opinion aan te vragen. Een second opinion is een soort van herkansing die je je dokter kunt opleggen. Je geeft eigenlijk aan dat je twijfelt aan de betrouwbaarheid van zijn of haar antwoord op je vraag. Veel doktoren vinden dit daarom ook niet leuk om te krijgen. Maar voor jou kan het wel het verschil betekenen tussen jaren verspillen met een verkeerde diagnose of nu goed geholpen worden.

Tip 3. Zoek ook in het alternatieve circuit naar genezers en geneeswijzen

De westerse geneeskunde heeft een hoop goede dingen gebracht. Helaas zijn (huis)artsen die in deze methodologie geschoold zijn ook niet alwetend. Zeker vanuit China en het Indiase subcontinent zijn er veel andere overleveringen die je mogelijkerwijs kunnen helpen. Zo kun je met ademhalingstechnieken en meditatie veel bereiken. Wim Hof is hier erg bekend om, maar feitelijk is een belangrijk deel van wat hij onderwijs afkomstig uit Azië. Een van de dingen die we je willen adviseren is om eens naar Healing Tao te kijken.

Healing Tao is een combinatie van meditatie en Chi Kung. Het is opgericht door Mantak Chia. Met deze zelfhulp-methode kun je ziektes genezen en je algehele welzijn vergroten. Mocht de gebruikelijke westerse geneeskunde je niet kunnen helpen, dan raden we je daarom aan om eens naar Healing Tao te kijken.

https://www.vianovalis.nl/healing-tao/