Add Link
Image default
Bedrijven

E-sigaret echt beter dan roken?

Tegenwoordig zie je steeds meer rokers overstappen op een e-sigaret. Gelukkig maar, want de wetenschap heeft meerdere malen aangetoond dat de schadelijkheid voor het lichaam, als gevolg van het gebruik van een e-sigaret, verwaarloosbaar klein is ten opzichte van sigaretten. Tuurlijk wordt de nicotineverslaving hiermee in stand gehouden, maar daarmee ook de kans op een langere levensverwachting. Hieronder staan een aantal redenen waarom het gebruik van e-sigaret beter is dan roken. Note: dit artikel moedigt het gebruik van e-sigaretten niet aan, maar is puur bedoeld voor educatie.

Kosten

Vapen is vele malen goedkoper dan roken. De aanschafkosten variëren tussen de 20 en 100 euro, afhankelijk van de e-sigaret. Daarnaast heb je e-liquid nodig en coils die om de maand vervangen moeten worden. Een potje e-liquid doen mensen gemiddeld een week mee en kost vaak nog geen 6 euro. Op de markt kun je zelfs e-liquid kopen voor 3 euro per potje. De coils in een e-sigaret moeten ongeveer om de maand vervangen worden. De kosten hiervan zijn nog geen 5 euro per maand. Al met al kost het gebruik van een e-sigaret gemiddeld 7 euro per week. Voor de meeste rokers is dit, gezien de oplopende sigarettenprijzen, zo’n 7 keer goedkoper dan roken.

Sociale stigma

Roken wordt tegenwoordig op steeds meer plekken verboden en het sociale stigma is veranderd van een heldhaftige Lucky Luck naar dat van een verslaafde zwerver. Anno 2021 mag je niet meer roken op stations, scholen en op zowat ieder terras. Overstappen op een e-sigaret heeft als voordeel dat je wel nog kunt ‘roken’ op deze plekken. Dit komt omdat vapen niet stinkt en dus geen overlast veroorzaakt. Dit laatste is belangrijk, want van vapen ga je ook niet uit je mond stinken en hebben mensen dus ook geen last van jou. Los van de sociale stigma’s dat roken met zich meebrengt, zorgt de strenger wordende regelgeving ook voor veel stress bij de roker; juist doordat het overal verboden wordt gaan rokers zich druk maken of ze straks wel of niet hun sigaretje kunnen roken. Bij het gebruik van een e-sigaret heb je dit niet, omdat je dit zelfs onopgemerkt in de wc van het vliegtuig kunt gebruiken. 

https://wizzits.com/e-liquid/