Add Link
Image default
Bedrijven

Industriële slaapkamer

Inrichting van een industriële slaapkamer

Om de zolder slaapkamer in te richten volgens de industriële look, was vrij gemakkelijk en eenvoudig uit te voeren. De vloer is een betonnen gietvloer geworden om de ruimte meer karakter te geven. Het voordeel van deze vloer is dat hij én gemakkelijk te onderhouden blijkt, hygiënisch en duurzaam is. De beton look sluit volledig aan bij de inrichting van een industriële slaapkamer in mijn hoofd.

De ruw en robuuste inrichting maakt de industriële look zo populair

De zolder slaapkamer minimale afwerking van de muren:

Een zolder slaapkamer is net het tikkeltje meer dat al dicht bij een industriële look staat. Onder het dak hoeft er eigenlijk niet veel worden afgewerkt. De houten balken geven al gauw het industriële weer in een open ruimte. De muren blijven in de originele bakstenen met hier en daar een industrieel voorwerp aan de muur (zoals een oude prikklok of een grote stalen wandklok die nog luidop mee tikt per seconde)

De kleuren die deze look afmaken: grijs en bruintinten zijn essentieel om het interieur dat tikkeltje extra mee te geven.

De inrichting van de kamer zelf met meubilair en verlichting: Wat en hoe?

De slaapkamer meubels:

slaapkamer meubels mogen uit metaal of staal zijn om deze robuuste look te benadrukken. Groot meubilair met de nodige functionaliteit zonder veel fantasie of uitbundige kleuren.

Nachtkastjes gemaakt uit staal of herbruikbaar materiaal uit de industrie is de kers op de taart om het interieur te benadrukken.

De slaapkamer verlichting:

Ideaal zou zijn om tl-verlichting te plaatsen als slaapkamer verlichting om volledig in de industriële sfeer te stappen. Maar grote hangende lampen zijn ook al nuttig om de industriële sfeer weer te geven.

https://www.homemeubels.nl/