Add Link
Image default
Bedrijven

Het verschil tussen halal en koosjer

 

Halal en Koosjer betekenen respectievelijk Toegestaan en geschiktheid. Beide begrippen duiden aan wat iemand binnen de religie mag eten. Niet alleen eten maar ook supplementen en cosmetica moeten voldoen aan dit label. Gebeurt dit niet? Dan zijn ze niet toegestaan binnen de religie. De begrippen hebben ongelooflijk veel overeenkomsten en verschillen zitten in de details.

Een scheiding van vlees en zuivel

Zuivel en vlees moeten binnen het Jodendom gescheiden blijven tot de maaltijd. Ook moet er voorn elke soort voedsel aparte pannen, messen en lepels worden gebruikt. Alcohol is binnen de Islam nadrukkelijk verboden. Daarom mag er geenalcohol geconsumeerd worden of gebruik van worden gemaakt voor de bereiding van gerechten. Het gebruik van alcohol is daarom binnen de Islam niet Halal. Bij het jodendom is dit niet het geval en wordt alcohol gezien als Koosjer. Het wordt hier ook vaker genuttigd.Zo speelt bij religieze ceremonies wijn een grote rol.

Het slachten van vlees

Beide stromingen geven veel waarde aan vlees, en daardoor heeftd it bepaalde regels. Het jodendom geeft aan dat een dier moet worden geslacht door een Joodse slager. Dit is niet van belang bij de Islam. Zij willen liever dat een dier op een juiste manier wordt geslacht. De Islam wil namelijk dat de keel van het dier door wordt gesneden zodat het bloed eruit kan lopen. Dit is ook van toepassing binnen het jodendom. Ten slotte, mag het dier ook niet verdoofd zijn en moet het volledig gezond zijn voor het wordt omgebracht. Is dit niet het geval? Dan mag het dier niet halal of koosjer worden gemaakt. Tegenwoordig is binnen de politiek vaker een discussie gaande over dit onderwerp. Zo twijfelen sommige politici aan deze slachtwijze. Zij vinden het steeds meer lijken op dierenmishandeling.

https://dlwebdesign.nl/wat-is-het-verschil-tussen-halal-en-koosjer/