Add Link
Image default
Bedrijven

Heeft u een horecazaak? Lees wat u dan kunt doen om hulp te krijgen

Heeft u een eigen zaak en bent u een van de gedupeerden van de maatregelen van de overheid ten gevolge van de coronapandemie? Er zijn verschillende manieren waarop je tegenwoordig steun kan krijgen. Vaak is dit ook onmisbaar na lange periodes van geen inkomen. Wil je graag weten hoe jij als eigenaar van een zaak gesteund kan worden? Lees dan snel verder!

Financiële regeling

Bedrijven die getroffen zijn door de nieuwe coronavirusmaatregelen die zaterdag 13 november van kracht zijn geworden, krijgen financiële steun. Het kabinet gaat de Vaste Laatste Nacht Toelage (TVL) gebruiken ter vervanging van het eerder aangekondigde Vaste Laatste Nacht Afsluiting Plan (VLN). Het doel is om getroffen ondernemers te ondersteunen bij het betalen van hun vaste bedrijfskosten in het vierde kwartaal van 2021. Voor evenementen die vanwege het aangekondigde verbod niet kunnen doorgaan, wordt extra ondersteuning geboden.

Horecasluiting

De horeca heeft een flinke klap gekregen door de coronamaatregelen. Door de langdurige sluiting van de horeca zijn ondernemers veel inkomsten misgelopen en komen ze steeds meer in de problemen. Er zijn veel belemmeringen voor de toegezegde steun van de overheid, waardoor ondernemers vaak nauwelijks wakker kunnen blijven. Je kunt daarom als ondernemer een kort geding horeca aanspannen. Door een kort geding horeca aan te vragen, kun je steun krijgen, net zoals andere horecaondernemers en andere gedupeerden. Er zijn veel instanties die je kunnen helpen bij dit kort geding horeca.

Coronatestcampage

Ook kun je actie ondernemen wat betreft de coronatestcampagnes. Om verschillende redenen wordt PCR-testen momenteel oneigenlijk gebruikt. Door deze verkeerde manier van PCR-testen gebruiken, hebben de testresultaten geen wetenschappelijke basis. In de verkorte procedure coronatestactiviteiten is gegronde kritiek geuit op het huidige testbeleid.

Verander activiteiten

Om zo min mogelijk inkomsten mis te lopen kun je er als ondernemer ook voor kiezen om je activiteiten anders in te delen. Kies er bijvoorbeeld voor om in plaats van het reguliere diner te vervangen voor een afhaaldiner. Of misschien is het voor jouw horecazaak wel mogelijk om gerechten te laten bezorgen? Dat zijn al een paar manieren om ervoor te zorgen dat je toch iets van inkomen kunt genereren.

https://stichtingcoronaonderzoek.nl/kort-geding-corona/