Add Link
Image default
Bedrijven

Beter ondernemen doe je zo

Er zijn twee soorten ondernemers. Zij die het vooral doen om vrijheid te hebben in wat ze kunnen gaan verdienen, en zij die het doen om niet onder een andere baas te moeten bewegen. Ondernemen komt hoe dan ook neer op vrijheid, maar daardoor ook op verantwoordelijkheid. Jij draagt tenslotte niet alleen de lusten maar ook de lasten. Vrijwel elke slimme ondernemer wilt echter meer van de lusten meekrijgen, en dat doe je door slimmer te ondernemen. Hoe? Zo.

Investeren in jezelf

Ondernemen is een avontuur waarbij je jezelf en eventueel personeel taken kunt geven. Welke taken jij jezelf wilt geven is helemaal aan jou, maar het is slim om aan jezelf te blijven werken. Met meer skills gaat ondernemen makkelijker en zul je ook steeds je prijzen langzaam kunnen verhogen. De educatie van jezelf is dus een investering in jezelf. Voor creatieve ondernemers kan dit een nieuw programma zijn waarmee ze nieuwe skills krijgen geleerd. Voor een adviseur kan dit een nieuwe master opleiding zijn.

Time tracking app

Apps bestaan niet voor niets. De juiste app kan je leven een stuk makkelijker maken. Voor ondernemers is er bijvoorbeeld een time tracking app. Met een time tracking app hoef je niet meer met je eigen Excel bestandje zitten te klooien, maar heb je makkelijk en overal toegang tot een overzicht van je uren. Lekker slim en voordelig om op deze manier jezelf moeite te besparen als je wilt dat je alles goed in orde houdt.

Zichtbaarheid en professionaliteit

Zichtbaarheid wil niet eens zo zeer zeggen dat mensen je op LinkedIn kunnen vinden of dat je website goed te vinden is (wel ook belangrijk natuurlijk). Het is echter vooral belangrijk dat mensen een bepaalde vaardigheid aan jou koppelen. Denken ze aan een verstopping in het riool? Dan ben jij de loodgieter! Denken ze überhaupt over een eigen website? Dan ben jij de persoon die het grafisch allemaal professioneel uit kan laten zien. Deze status bereik je vooral bij mensen door professioneel te zijn in wat je doet, en jezelf trots uit te spreken over je werk. Werk met vertrouwen en zorg dat anderen jou vertrouwen, dan zullen ze je al snel in gedachten houden.

https://keeping.nl/time-tracker