Add Link
Image default
Wijn

Witte wijnglazen: Hoe bepalend is het design van het glas?

Als je nieuwe witte wijnglazen gaat kopen merk je al snel dat er een hoop verschillen zijn qua design. Je vraagt jezelf af of het design er echt toe doet. Of dat het meer belangrijk is wat je zelf fijn vindt om uit te drinken? Wij hebben voor je uitgezocht hoe bepalend het design van het glas is voor je nieuwe wijnglazen.

De kelk is bepalend voor de smaak per druivensoort

Je zal merken dat de kelk van rode wijnglazen heel anders is dan bij witte wijnglazen. Witte wijnglazen zijn vaak een stuk smaller. De bel kan zelfs een compleet andere vorm hebben. De oorzaak ligt vrijwel altijd bij het druivensoort. Er zijn bijvoorbeeld witte wijnglazen speciaal voor Riesling, Chardonnay of andere druivensoorten. Het is dan fijn als je een kelk hebt die hierbij past. Vooral als je een bepaalt druivensoort vaak drinkt. Als je hierop wil gaan letten is het design absoluut bepalend voor het glas. Je kan dan niet zomaar uitgaan van bepaalde vormen.

Lange steel is essentieel bij witte wijnglazen

Eén van de essentiële onderdelen van witte wijnglazen is een lange steel. Dit heeft ermee te maken dat de meeste witte wijnen gekoeld gedronken worden. Als je hand te dichtbij de kelk komt wordt de wijn verwarmd. Dit zorgt ervoor dat je wijn niet meer de juiste serveertemperatuur bereikt heeft. De lange steel zorgt voor voldoende ruimte tussen je hand en de kelk. Je voorkomt zo dat je wijn opwarmt voordat je deze drinkt. Natuurlijk blijft het lastig om je glas op de optimale temperatuur te houden, maar een lange steel is natuurlijk een mooi begin.

Uitstraling bepaalt ook de smaak

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de uitstraling zeker weten invloed kan hebben op de smaakontwikkeling. Een goed glas laat een wijn wel zeker beter smaken. Als je een chique wijnglas gebruikt is de kans groter dat je gasten de wijn wat meer waarderen. Je kan dit vergelijken met het psychologische effect van eten. Eten dat prachtig geserveerd wordt op een bord smaakt al snel beter dan een groene smurrie. De uitstraling draagt wel zeker weten bij aan de smaakontwikkeling. Een modern glas met pure uitstraling zorgt ervoor dat je wijn goed gaat scoren bij de gasten. Restaurants kiezen daardoor steeds vaker voor witte wijnglazen van kwaliteit. Helemaal als dit kan bijdragen aan de smaakontwikkeling voor de klant. De vorm bepaalt dus wel zeker de smaak bij witte wijnglazen.

https://www.wittewijnglazenshop.nl/