Add Link
Image default
Bedrijven

Carport of garage laten bouwen?

 

Er zijn natuurlijk genoeg woningen met een overkapping voor de auto. Het zorgt voor wat bescherming tegen regen, hagel en sneeuw. Twijfel jijzelf aan een carport of een garage? Lees dan hier over de voordelen en nadelen van beide, zodat jij de juiste keuze maakt.

 

Carport op maat

 

Het is natuurlijk fijn als de auto wat meer beschut staat. Wil je dit goed aanpakken? Dan is het van belang dat je de carport op maat laten maken. Zo voorkom je namelijk een boel ellende. Wat is het voordeel van een carport op maat ten opzichte van een garage?

 

Over het algemeen is dat toch zeker de prijs. Een carport is meestal goedkoper dan een garage qua bouwkosten. Nog een voordeel is dat je meestal voor de bouw van een carport geen vergunning nodig hebt.

 

Garage

 

Een garage zorgt voor nog meer bescherming tegen weersinvloeden. Verder kun je met een garage meer spullen kwijt die bovendien beter beschermd zijn, tegen weer én diefstal. Of dat een voordeel is? Dat is natuurlijk aan jou. Wat wel fijn is dat je met een garage misschien ook nog een fiets kunt neerzetten en deze zo niet zo snel roest.

 

Het nadeel is, naast dat de bouw vaak duurder is, dat je ook meestal een vergunning nodig hebt. Ga je bouwen zonder dit te checken en aan te vragen en af te wachten tot je inderdaad die vergunning hebt? Dan kan het zomaar zijn dat jij de garage weer moet afbreken.

 

Samengevat

 

Een carport kun je het beste op maat laten maken. Een carport is meestal goedkoper dan een garage en kun je bovendien meestal zonder vergunning aanvragen.

 

Het voordeel van een garage is dat je nog wat beter tegen weersinvloeden beschermd bent en dat alles in de garage ook nog eens veiliger staat. Je kunt er daardoor ook meer spullen in kwijt op die manier.

 

Kortom? Check wat je wil en wat voor jou het beste is!

 

https://handelsondernemingkirkels.nl/carport-op-maat/