Add Link
Image default
Beauty en verzorging

Alles over je haar kleuren met Crazy Color

Niet iedereen heeft de tijd om naar de kapper te gaan, laat staan twee of drie uur in de stoel van de stylist te zitten om je haar te laten verven. Soms is een box-kleuring de enige optie, en daarom is het superbelangrijk om te weten hoe je thuis je haar goed kunt verven.

Je kunt misschien niet zelf een expert dip dye, ombre of balayage creëren, maar er zijn wel regels die je moet volgen bij het verven van je haarwortels of als je voor een compleet nieuwe kleur gaat. Lees hier hoe je je haar kleurt met Crazy Color.

Er is een reden waarom een ‘haarkleurder’ een echt beroep is – het draait allemaal om de juiste formule om de exacte kleur te krijgen die je wilt. Dus als je erover denkt om je kleur drastisch te veranderen, raden we je aan om een specialist te bezoeken met een paar haarkleur ideeën in de hand.

Maar als je erover denkt om je grijze haren te verdoezelen, donkerder te gaan of blonde highlights toe te voegen om je gezicht te omlijsten, dan zullen hier een paar tips en trucs je helpen om thuis salonresultaten te bereiken. Hier volgt een stappenplan:

Koop twee dozen

Stel je voor dat je halverwege bent en je beseft dat je haar op is. Als je haar tot over je schouders zit, of kort en dik is, raden we je aan twee dozen te kopen om je hele hoofd te bedekken.

Doe een test

Je hebt geen idee of je huid gaat reageren op de chemicaliën van de haarverf of niet, dus je moet altijd een patch test doen. Het is beter om er nu achter te komen, dan later.

Doe een haartest

We weten dat je enthousiast bent over verandering, maar je moet dit wel goed doen. Je moet nagaan of je huidige haarkleur goed reageert met de formule, want als de verandering meer weg heeft van moeraswater, zul je niet zo blij zijn. (Blijf scrollen met onze tips over hoe je precies zowel een patch- als een haartest uitvoert).

Houd je haarlijn schoon

Veeg wat lippenbalsem langs je haarlijn op de plek waar je geen kleurstof wilt hebben. Zo voorkom je dat de kleurstof je huid verft, wat dagen kan duren voor het er weer af is. Het is een van de grootste tips over hoe je je eigen haar kunt kleuren.

Borstel je haar

Zorg ervoor dat je haar ontward is voordat je begint, zelfs de kleinste knoop kan een groot probleem veroorzaken.

Verdeel je haar

Professionals verdelen het haar altijd in vier delen – in het midden, en dan van oor tot oor over de kruin. Verf eerst de voorste secties omdat deze het meest zichtbaar zijn en dus de volledige verwerkingstijd nodig hebben.

Gebruik de fles niet

Ja, dat is wat er normaal in de doos zit, maar verf rechtstreeks op je haar knijpen geeft je geen salon finish. Speel in plaats daarvan kleurspecialist en gebruik een mengkom en een kleurpenseel om de kleurstof aan te brengen.

Gebruik een tandenborstel

Als je alleen wat highlights wilt aanbrengen, gebruik dan een schone tandenborstel of een mascaraborsteltje en breng het aan waar de zon je haar normaal oplicht (dus rond je gezicht en op de punten). Dit geeft je natuurlijk ogende highlights.

Begin bij de top

Begin altijd bij de haaraanzet als je je hele hoofd in een andere kleur wilt verven – dit gebied heeft langer nodig om de kleur te ontwikkelen – en kam vervolgens door naar de punten.

Was je haar goed

Gebruik niet meteen shampoo na het verven van je haar, maar spoel het eerst uit met water. Als je je haar wast, zorg er dan voor dat het sulfaatvrij is. Sulfaten zorgen ervoor dat je haarschacht opzwelt en dat de kleur er makkelijker uitloogt. Bekijk ook eens de producten van Scurl.

http://123hair.nl