Add Link
Image default
Banen en opleidingen

Voordelen van een traineeship bij de overheid

Een steentje bijdragen aan de maatschappij

Werken bij de overheid betekent maatschappelijk betrokken zijn. Je kunt bijvoorbeeld het verschil maken door creatieve oplossingen, die in het belang van de burger zijn, te bedenken.

 

Iedere dag is anders

Het takenpakket van de overheid is zo divers, dat geen één dag hetzelfde is. Voor het uitvoeren van opdrachten werk je samen met verschillende afdelingen en projectteams, of bezoek je andere overheidsorganisaties om van elkaar te leren.

 

Netwerk opbouwen

Traineeship opdrachten voer je individueel en in teamverband uit. Dankzij het samenwerken met verschillende afdelingen, overheidsorganisaties en bestuurslagen, ben je in staat om een groot netwerk op te bouwen.

 

Trainingsdagen en persoonlijke ontwikkeling

Tijdens trainingsdagen ontwikkel je kennis en vaardigheden. Traineeships zijn echter vaak persoonlijk afgestelde programma’s. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Samen met je begeleider bespreek je hoe het gaat en kun je aangeven wat je nodig hebt om verder te komen.

 

Goed salaris

Een fijn voordeel van een traineeship bij de overheid is het salaris, dat iets boven het gemiddelde salaris van andere startersfuncties ligt.

 

Wil jij ook je carrière bij de overheid beginnen? Newpublic brengt je in contact met de overheid. Bekijk hier de Traineeship bij de overheid van Newpublic.