Add Link
Image default
Auto’s en Motoren

Kapotte auto verkopen autoinkoopbv.nl – kentekencheck

Een kapotte auto verkopen is makkelijk wanneer je een opkoper als autoinkoopbv.nl belt. Natuurlijk is het voor een opkoper wel belangrijk om iets te weten over de geschiedenis van de wagen. Het is namelijk zo dat gebeurtenissen in het verleden ervoor gezorgd kunnen hebben dat de auto blijvende schade heeft opgelopen. Als opkoper moet je natuurlijk wel zeker zijn dat je nog iets met het voertuig kan doen.

Wat is een kentekencheck?

Bij een auto inkoop, zal er meestal gevraagd worden naar het kenteken van de wagen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het hier om malafide praktijken gaat. Autoinkoopbv.nl en andere opkopers, willen gewoon controleren in welke staat de wagen is. Door het kenteken te laten controleren, kunnen ze heel wat gegevens met betrekking tot je wagen zien. Zelf hoef je daar praktisch niets voor te doen. Wanneer alle papieren van de wagen in orde zijn, hoef je je ook helemaal geen zorgen te maken. Een kentekencheck wordt alleen maar uitgevoerd om fraude tegen te gaan. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat iemand “toevallig” vergeet te vermelden dat een bepaald onderdeel al lang kapot is.

Voordelen van een kentekencheck?

Tijdens een kentekencheck komen heel wat gegevens naar voren. Een van de belangrijkste informatiebronnen, is de schadehistorie. Daarin staat vermeld waar de auto reeds schade heeft opgelopen en wat de kostprijs van de herstelling was. Op die manier weet auto inkoop of er misschien blijvende schade aan de wagen is. Bij de controle van het voertuig, weten ze dan ook waar ze extra aandacht aan moeten besteden. Andere gegevens die belangrijk kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld de kilometerstand of de geschiedenis van de eigenaren. Bovendien kan een kentekencheck ook aangeven waarom een auto de keuring niet heeft doorstaan. Is het probleem vrij goedkoop te verhelpen, dan zullen ze je auto zeker willen kopen. De auto inkoop is een lastige wereld om te begrijpen als je er zelf niet in zit. Doordat ze vaak zelf aan de wagens sleutelen en over veel onderdelen beschikken, kunnen ze soms een auto toch herstellen. Ook al was die eigenlijk total loss.