Add Link
Image default
Aanbiedingen

Zwembad in de tuin

Een zwembad in jouw tuin klinkt als een ideale oplossing. Overdag kunnen de kinderen in het zwembad spelen, terwijl jij bezig bent met je dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast kun je zelf natuurlijk ook een verfrissende duik in het zwembad nemen. In de zomermaanden zijn de temperaturen vaak erg hoog en is het prettig om tussendoor de verkoeling op te kunnen zoeken. Een zwembad in jouw tuin is dus vrijwel in elk geval de ideale oplossing. 

Vullen maar 

Het opzetten van een Intex metal frame zwembad is in principe vrij makkelijk. Zorg ervoor dat je het zwembad op de juiste ondergrond plaatst, zodat het zwembad niet onnodig beschadigd raakt. Het zwembad krijgt vanzelf een vorm als je het vult met water. Voor het vullen van het zwembad kan je leidingwater gebruiken. Ons advies is om géén gebruik te maken van bron- of grondwater. Dit water bevat namelijk een hoge ijzerwaarde en zorgt voor roest in het zwembad. 

Chloor gebruiken 

Er wordt natuurlijk gebruik gemaakt van het zwembad. Het zwembad wordt namelijk niet voor niets op gezet. De kwaliteit van het water neemt af, naarmate het langer wordt gebruikt. De zwemmers laten het nodige vuil, afkomstig van hun huid, achter in het water. Door het toevoegen van chloor in het zwembad zorg je ervoor dat het vuil wordt gedood. Voordat het chloor wordt toegevoegd, dient de pH-waarde van het zwembad op peil te zijn. De pH-waarde van het water mag schommelen tussen de 7,2 en 7,6 pH. Door middel van verschillende middeltjes kun je de pH-waarde van het water redelijk makkelijk aanpassen. 

Opruimen 

Aan als het leuks komt een einde. Ook de zomer komt vanzelf tot een einde. Aan het eind van de zomer ga je het zwembad niet meer gebruiken en is het de hoogste tijd om het zwembad leeg te laten lopen. Het zwembad dient netjes opgeruimd te worden, zodat je het volgende seizoen het zwembad gemakkelijk opnieuw kunt gebruiken voor optimaal plezier in jouw tuin. De grotere zwembaden kun je eenvoudig laten leeglopen door middel van een pomp. Zorg er wel voor dat het water met chloor niet in de tuin terecht komt; het chloor is niet bevorderlijk voor de planten in jouw tuin.

 

https://www.uwbuitenspecialist.nl/