Add Link
Image default
Aanbiedingen

Zelf e-liquid maken? Dat doe je zo!

Gebruik je bij het vapen al een tijdje dezelfde smaak en ben je toe aan iets anders? Dan is het lezen van deze blog handig voor jou. Hierin behandelen we hoe jij zelf e-liquid kan maken. Ondanks dat verschillende webshops veel verschillende e-liquid verkopen, kan het zijn dat je bent uitgekeken op een bepaalde smaak. Het is dan ook mogelijk om zelf te experimenteren met smaakjes. De basis van het experimenteren zijn de aroma’s. Wanneer je verschillende aroma’s samenvoegt, ontstaat er een nieuwe smaak. We leggen in deze blog uit hoe dat precies te werk gaat.  

E-liquid met een smaakje

Wanneer je overstapt van de reguliere sigaret naar de e-sigaret, valt op dat je voor de e-sigaret een ontzettend groot aanbod hebt in smaakjes. De fruitige e-liquid is in overvloed verkrijgbaar. Reguliere rokers die afstappen van het roken vanwege de tabakssmaak, hebben opeens keuze in overvloed. Desondanks heeft de overheid besloten dat er per 1 juli 2022 een verbod komt op deze fruitige smaakjes. Dit hebben zij gedaan om het roken van een e-sigaret minder aantrekkelijk te maken. De enige smaak die vanaf dan nog verkrijgbaar is, is de tabakssmaak. 

Hoe maak je zelf e-liquid?

Voorlopig blijven de fruitsmaken voor e-sigaretten nog in het assortiment. Wanneer je nu zelf e-liquid wil maken, heb je verschillende producten nodig. Dan hebben we het over; aroma, base, nicotinebooster, een mengflesje en een naaldspuit. Met deze producten in huis kun jij je eigen e-liquid creëren. Hoe je dat doet? Dat leggen we uit in het volgende stappenplan:

Stap 1: Bedenk voordat je begint aan de hoeveelheid e-liquid die jij wil maken. Wil je eerst een klein beetje om het te proberen, of ga je meteen voor een grotere hoeveelheid? 

Stap 2: Wanneer je de hoeveelheid bepaalt hebt, is het tijd na te gaan denken over het aroma. De formule om te bepalen hoeveel aroma je nodig hebt, luidt als volgt: 0 (percentage) x (gewenst aantal ml e-liquid)

Stap 3: Het aroma is bepaalt. Nu moet je gaan nadenken over het wel of niet toevoegen van nicotine. Als je de verslavingsgevoelige stof wil vermijden, kies dan voor nicotinevrije e-liquid. Wil je echter wel nicotine toevoegen? Voeg dan een kleine hoeveelheid nicotinebooster toe aan de vloeistof.

Stap 4: Als je weet wat het aroma percentage van jouw e-liquid is, kun je de base toevoegen. Met de base vul je het resterende percentage aroma op. Als de aroma bijvoorbeeld 12% is, wordt de hoeveelheid base 88%.

Stap 5: Heb je alle vloeistoffen samengevoegd? Dan is het tijd om te schudden. Dit doe je ongeveer 30 seconden lang, zodat je er zeker van bent dat alle vloeistoffen goed door elkaar gemengd zijn. Vervolgens zijn alle vloeistoffen gemixt en is het tijd om jouw e-liquid te gaan proberen!

 

https://www.smokesmarter.nl/