Add Link
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de voordelen van een plateauwagen?

Ben je van plan om binnenkort een plateauwagen te kopen? Maar twijfel je nog of dit type aanhanger wel voor jou is weggelegd? In deze blog zetten wij de grootste voordelen van een plateauwagen voor je op een rij en leggen we je uit wat deze aanhangwagen juist zo handig maakt.

De wielen bevinden zich onder de plateauwagen

Wat de plateauwagen zo ideaal en uniek maakt, is dat de wielen zich onderaan het plateau (laadvloer) bevinden. Dit in vergelijking met een bakwagen, waarbij de wielen naast het plateau zijn bevestigd. De wielen zitten nooit in de weg waardoor je de borden kan uitklappen. Zo laadt je bijvoorbeeld gemakkelijk vanaf de zijkant je lading met een heftruck.

Enkelasser en Tandemasser plateauwagen

Plateauwagens zijn verkrijgbaar in twee verschillende opties: een enkelasser en tandemasser. Tandemasser plateauwagens worden het meest gebruikt. Door de dubbele as is de plateauwagen meer voor het zwaardere werk geschikt. Voor professioneel gebruik worden varianten van een bruto laadvermogen van 2000 kg of hoger daarom ook het meest gekocht. Enkelassers hebben een lager eigen gewicht. Dit is een mooi voordeel bij een aanhangwagen van een maximaal laadvermogen van 750 kg. Je kan hierdoor dan een lichte aanhanger een stuk zwaarder maken. Voor het aanschaffen van het type plateauwagen is het dus goed om na te gaan waarvoor en hoe je hem wilt gaan gebruiken.

Laadvloerhoogtes van plateauwagens

Plateauwagens worden vaak geleverd met een drietal algemene laadvloerhoogtes; 56, 63 & 72 cm.

Laadvloerhoogte van 56 cm

Plateauwagens met een laadvloerhoogte van 56cm zijn de laagste. Dit is handig bij het gebruik van oprijplaten omdat de hellingshoek nogal klein is. De aanhanger vangt hierdoor ook minder wind. Het voordeel van een laadvloerhoogte van 56cm is dat het zwaartepunt van de plateauwagen laag ligt. Dit is bijvoorbeeld van belang wanneer de aanhanger zwaar beladen is.

Laadvloerhoogte van 63 cm

Tandemasser plateauwagens van het merk Eduard worden vaak geleverd met een laadvloerhoogte van 63cm. Bij deze hoogte heb je ook weer het voordeel dat het zwaartepunt laag ligt vergeleken met de 72cm versie. Plateauwagens met een laadvloerhoogte van 63 cm worden standaard geleverd met 13 inch wielen. Dit maakt de wegligging van de aanhangers een stuk beter dan met wielen van 10 inch.

Laadvloerhoogte van 72 cm

Plateauwagens met een laadvloerhoogte van 72 cm hebben een hoog zwaartepunt. Wanneer je op een handige manier je lading met de hand wilt lossen is deze laadvloerhoogte ideaal. 72 cm is namelijk een prettige werkhoogte.

Zelf je plateauwagen samenstellen

Je kunt natuurlijk ook helemaal je eigen plateauwagen personaliseren door hem zelf samen te stellen. Wanneer je een plateauwagen bij AanhangwagenDirect samenstelt bepaal jezelf hoe jouw plateauwagen eruit komt te zien. Maak bijvoorbeeld een keuze uit afmeting, laadvermogen en aanvullende opties en zie direct in een 3D-afbeelding hoe de aanhanger er uit komt te zien.

Meer weten over Plateauwagens?

Aanhangwagendirect beschikt over een ruim assortiment plateauwagens en andere aanhangwagens. Voor vragen of advies kun je vrijblijvend contact op nemen. Ze helpen je graag bij het kiezen van de juiste plateauwagen.

https://www.aanhangwagendirect.nl/