Add Link
Image default
Aanbiedingen

Redenen waarom jij een driewieler moet aanschaffen

Een driewielfiets  is de logische opvolger van de vertrouwde tweewieler. Het voordeel van drie wielen in plaats van twee is de grotere stabiliteit. De fiets kan door de drie wielen bijna niet omvallen en als fietser hoef je het evenwicht veel minder te bewaren want de driewielfiets is al in evenwicht. Driewielfietsen zijn zowel met als zonder elektromotor te verkrijgen. De driewieler fiets is de perfecte oplossing om zelfstandig mobiel te blijven indien dit niet meer gaat op een tweewielfiets. Maar waarom zou jij eigenlijk een driewieler moeten kopen? Dat lees je in deze blog!

Voordelen

Fietsen heeft ontelbaar veel voordelen. Het verhoogt de fitheid, is goed voor je gezondheid, kan intensief, maar ook ontspannend zijn, vermindert stress, is beter voor het milieu  en is een relatief voordelige manier om van A naar B te komen. De meeste mensen fietsen op een fiets met twee wielen, maar voor mensen die niet meer op een tweewieler kunnen fietsen is er  een goed alternatief: de driewielfiets.

Scootmobiel

Mensen die naast fietsen op een driewielfiets ook zonder te trappen vooruit willen komen kunnen kiezen voor een scootmobielfiets. Dit is een elektrische driewieler die ook te gebruiken is als scootmobiel en zeer geschikt is voor mensen met een wisselend energieniveau/ziektebeeld. Deze driewieler kan je op drie verschillende manieren gebruiken: je kunt ermee fietsen, fietsen met trapondersteuning of scootmobielen. Door de voetenplaat naar beneden te klappen wordt de scootmobielstand geactiveerd en kun je door middel van een duimgashendel scooten met 5, 10 of 15 kilometer per uur.

Evenwicht bewaren

De traditionele driewieler is een driewielfiets met één wiel voor en twee wielen achter waarbij de zitpositie zich boven de trapas bevindt. Hierdoor trap je recht naar beneden en zit je relatief hoog op de fiets. De traditionele driewielers zijn lichtlopende driewielers waarbij je eenvoudig op- en af kunt stappen. Voor het fietsen op een traditionele driewieler is vaak wel enige oefening nodig. Op een driewieler gebruik je je evenwicht anders doordat het frame van een  driewielfiets, in tegenstelling tot een tweewielfiets, niet helt in de bocht. Voor ervaren fietsers is dit even wennen, omdat je het gevoel kunt krijgen dat je omvalt in de bocht. 

Huka.nl

Interesse in de driewielfiets en wil je verschillende driewielers uitproberen? Bij Huka.nl kan je in hun showroom in Varsseveld alle soorten driewielers testen en uitproberen. Heb je vragen over hun aangepaste fietsen? Neem dan contact met ze op en ze helpen je graag!

 

https://www.huka.nl/

Gerelateerde artikelen

Er zijn diverse soorten Sim Only Kaarten, Maar Welk Type Kun Je Het Beste Gebruiken In 2020?

Is jouw tuin toe aan een upgrade? Lees dan gauw verder!

Verschillende soorten hottubs die je kunt kopen