Add Link
Image default
Woning en Tuin

Super veelzijdige plisségordijnen

Het plisse gordijn is een erg populaire vorm van raamdecoratie. Logisch, het is super veelzijdig en heeft vele voordelen.

Verschillende bedieningsmogelijkheden van plisségordijnen

Plisségordijnen zijn er met vele bedieningsmogelijkheden. Zo kun je kiezen voor bediening met handgreep, een compleet brede greep (greepprofiel), koordbediening en ook elektrische bediening. 

Elektrische plissé gordijnen zijn er in verschillende soorten. Allemaal hebben ze het voordeel dat ze zijn te bedienen met afstandsbediening of app op je telefoon. Hiervoor hoef je niet thuis te zijn, ook vanaf een andere locatie kun je je elektrische plisségordijnen aansturen.

Ook voor raampartijen waar geen stroomaansluiting is, is het mogelijk om elektrisch bediende plisségordijnen op maat te maken. Er zijn namelijk ook motoren die worden aangestuurd door een oplaadbare batterij.

Plissés voor ieder raamtype

Bijna ieder raamtype laat zich bekleden met een plisségordijn. Het grote voordeel van deze mooie vorm van raambekleding is namelijk dat het profiel erg smal is, waardoor er niet veel ruimte nodig is voor montage.

Als je een plisségordijn voor je ramen wil hangen, begin je met kijken naar hoe je kunt monteren. Waar wil je het bevestigen? Aan het kozijn of aan het plafond/ in de koof van het raam? Bij draaikiepramen kan het erg handig zijn om het plissé aan het draaiende deel van het kozijn te bevestigen. Als je kozijnen van hout zijn, dan kan dat met de standaard montagebeugels die hiervoor zijn gemaakt. Heb je kunststof of aluminium kozijnen en wil je niet in de kozijnen schroeven? Dan is het ook mogelijk om met klemsteunen te werken of je plissé in een smartfit frame te laten plaatsen. Dit frame wordt met sterke magneten bevestigd aan je kozijn.

Top-down bottom-up plisségordijnen

Een ander groot voordeel van plisségordijnen, is dat je ze in zogenaamde top-down bottom-up uitvoering kunt bestellen. Hierbij is het mogelijk om de bovenkant van het plissé te laten zakken, waardoor je zelf helemaal kunt bepalen waar je lichtinval en inkijk wenselijk vindt. De onderkant van het plissé kan ook nog worden bediend. Zo kun je bijvoorbeeld onder en boven het plissé een stuk raam open houden, waardoor je als je op de bank zit wel naar buiten kan kijken, maar voorbijgangers je niet zien zitten. Deze vorm van plissés is verkrijgbaar met handgreep, koord- en elektrische bediening. 

Plissés voor lichtstraten en plafondramen

Speciaal voor horizontaal geplaatste ramen zoals lichtstraten, plafondramen en koepels, zijn koepel plissés ontworpen. Deze plisségordijnen blijven ook horizontaal netjes op hun plek en zullen niet doorzakken. Verkrijgbaar met handgreep, eventueel met bedieningsstang, of met elektrische bediening.

Verschillende plisséstoffen

Plisséstoffen kun je opdelen in twee soorten: de enkele stof en de dubbele stof. Bij de enkele stof zie je de koorden van het plissé door de stof lopen. Bij de dubbele stof, de zogenaamde honingraat plisségordijnen, lopen de koorden tussen de twee lagen stof heen. Daarom is het advies om bij de wens voor totale verduistering altijd te kiezen voor een verduisterend honingraat plisségordijn. Hierbij is tussen de twee lagen stof een blackout laagje toegevoegd, waardoor er geen licht door de stof kan komen. Bij de enkele laag stof zie je het licht door de gaatjes waar de koorden doorheen lopen.

 

https://marasol.nl/plissegordijnen/