Add Link
Image default
Woning en Tuin

De diversiteit van rolgordijnen

Rolgordijnen zijn al jarenlang de favoriete raamdecoratie. Ze zijn zo populair omdat ze erg divers zijn, vele voordelen hebben en beschikbaar zijn in verschillende transparanties. Deze blog zal vooral gaan over rolgordijnen, voor informatie over andere soorten raamdecoratie kijk dan op ilumio raambekleding. Na het lezen van deze blog ben je hopelijk weer wat kennis rijker geworden. 

 

Rolgordijnen zijn voordelig, sfeervol, tijdloos en erg veelzijdig. Rolgordijnen zijn beschikbaar in talloze kleuren en varianten. Ze worden aangeboden in drie verschillende transparanties; verduisterende, – lichtdoorlatende- en transparante rolgordijnen. Dankzij dit aanbod is er voor iedere huisstijl wel passende rolgordijnen. 

 

Drie verschillende transparanties 

Verduisterende rolgordijnen komen het meeste voor in de slaapkamer, ze kunnen een ruimte namelijk volledig afsluiten van al het licht dat van buiten komt. Hierdoor kun je genieten van een verduisterde kamer en word je niet gewekt door de zon die vroeg je kamer in schijnt. Rolgordijnen kunnen ook worden bevestigd op draai-kiepramen of op een dakraam. Slaap je op zolder dan kun je met verduisterende dakraam rolgordijnen genieten van een donkere zolderkamer. Verduisterende rolgordijnen verduisteren niet alleen, ook hebben ze een warmte werende functie. Door de dikte van de stof creëer je een stilstaande laag lucht tussen het raam en rolgordijn, dit is een is een isolerende laag dat de warmte buiten kan houden tijdens de warme zomerdagen. 

 

Heb je niet als doel om een ruimte volledig te verduisteren, dan zijn lichtdoorlatende rolgordijnen een betere optie. Dit is de perfecte raamdecoratie voor de combinatie tussen privacy en lichtinval. Je kunt namelijk niet door de stof heen kijken, maar deze semi-transparante stof laat wel genoeg lichtinval door. Deze rolgordijnen komen vaak voor aan de straatkant om te voorkomen dat er voorbijgangers bij je naar binnen kunnen kijken. In de woonkamer en op kantoor zijn deze rolgordijnen ook erg populair. Lichtdoorlatende rolgordijnen zorgen ervoor dat je genoeg natuurlijklichtinval hebt, iets wat op kantoor erg belangrijk is. Tegelijkertijd kan je niet worden afgeleid door alles wat buiten gebeurt.

 

De derde variant is een transparant rolgordijn, dit zijn de echte sfeermakers in huis. Transparante rolgordijnen zijn niet ideaal voor je privacy, wel hebben ze andere voordelen. Heb je een mooi uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin, dan zijn transparante rolgordijnen wel erg populair. Aangezien je door deze stof heen kunt kijken, kun je altijd genieten van je mooie zicht naar buiten. Transparante rolgordijnen laten een ruimte erg groot, open en licht lijken. Je geeft met deze rolgordijnen je interieur een hele andere stijl. Ze hebben een luxe en moderne uitstraling en brengen tegelijkertijd erg veel sfeer in huis. 

 

Gerelateerde artikelen

Wat kost een tuin

Tips voor tuinonderhoud

Vind je favoriete woonaccessoires bij Deens.nl