Add Link
Image default
Bedrijven

Milieuvriendelijker printen bij jouw bedrijf

In bedrijven zijn de printers vaak drukbezet, er wordt dan ook voor heel veel dingen een printer gebruikt. Hierbij kan je denken aan het printen van documenten en contracten, maar printers worden ook gebruikt voor coding and marking van producten. Maar zoals iedereen ondertussen wel weet, is printern niet erg goed voor het milieu. Bij bedrijven is de focus op ecologische bedrijfsvoering wel steeds belangrijker aan het worden. In de meeste bedrijven wordt er dan ook rekening mee gehouden en wordt er zoveel mogelijk gedigitaliseerd.

We geven je ook graag enkele tips mee om te besparen bij het printen:

Digitaliseer

Dit is de beste manier om inkt en papier te besparen en het werkt dan ook nog eens veel efficiënter. Probeer het printen zoveel mogelijk te beperken. Is het bijvoorbeeld nodig om die memo uit te printen en hem te bezorgen als je hem ook gewoon per mail kan versturen? En kan je die contracten niet beter met contract management software bewaren in plaats van uitgeprint in de kast? Het is bovendien ook veel veiliger en makkelijker. Zo bestaat er trouwens software voor allerlei bedrijfstaken. 

Recyclen

Vaak worden toners en cartridges eens ze leeg zijn gewoon weggesmeten. Maar wist je dat je deze bij veel inktproducenten ook gewoon weer kan inleveren? Zeker bij industriële printsystemen zoals de continuous inkjet printer is het altijd gewenst dat je de cartridges en tones weer inlevert.

Printerinstellingen

Door de printinstellingen aan te passen, kan je vaak al wat inkt en papier besparen. Printers staat bij aankoop gewoon ingesteld op de standaarinstellingen. Maar door je printer in te stellen op recto verso kan je papier besparen. Om inkt te besparen, kan je kiezen voor ‘draft mode’. De kwaliteit van de print is nog steeds prima, maar het kost minder inkt en minder energie om het uit te printen.

http://www.kba-metronic.com/nl/