Add Link
Image default
Vakantie

Waarom een boek lezen op vakantie goed voor je is

Het is tijd voor vakantie. Tijd om te genieten en te doen waar je zin in hebt. Neem jij ook stapels boeken mee op vakantie of is je e-reader volgeladen met titels die je nog wilt lezen? Lezen is niet alleen leuk, maar is ook nog eens goed voor de ontspanning. Wil je nog meer tips om te ontspannen? Lees hier alles over in dit blog over gezonder leven.

 

Een boek lezen vermindert stress

Door een boek te lezen, verminder je stress. Je hoeft maar een kwartiertje te lezen, dat zorgt al voor een vertraging van je hartslag en ontspanning van je spieren. Ben je druk in je hoofd na een periode hard werken? Lees een boek in je vakantie. Voor boekentips kan je terecht op dit lifestyle blog. Vaak heb je in je dagelijkse, drukke leven te weinig tijd om een goed boek te lezen. Daar moet je echt even voor gaan zitten en vaak heb je daar de rust niet voor. Op vakantie lukt dat wel. Als je leest, sluit je je even helemaal af van de buitenwereld. Dit verbetert je concentratievermogen. Door minder prikkels is het op vakantie makkelijker om je af te sluiten.

 

Blijf lezen na je vakantie

Val na je vakantie niet terug en blijf lekker lezen. De voordelen van lezen blijven er ook na je vakantie. Plof ’s avonds niet op de bank voor de televisie, maar pak een boek. Zorg dat je altijd een boek of je e-reader bij je hebt, zodat je op verloren momenten in een wachtkamer of op het station je boek kan pakken. Door het lezen van boeken waan je jezelf in een andere wereld en zo hou je het hele jaar het vakantiegevoel een beetje vast.

https://www.jouwhulponline.nl/gezondheid/